Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Návštěvníky skiareálů odrazovalo deštivé počasí

Na Vysočině se podle provozovatelů v sobotu lyžovalo na sedmi sjezdovkách, v neděli se musel kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám zastavil areál Svratka na Žďársku. Včerejší deštivé počasí lyžaře odradilo, v sobotu, kdy v kraji svítilo slunce, jich přišly stovky.

Podle Petra Chlubny, který provozuje sjezdovku v Novém Jimramově na Žďársku, lidem kvůli pohledu na rozbahněnou krajinu chybí do lyžování chuť. „Ještě bychom i mohli jezdit, ale chybí lidi, není ta atmosféra. Pokud k nám ještě přijede nějaká škola, tak to pustíme, pokud ne, ta ne. Do teď jsme jeli, ale už jsme zavřeli, protože nepřijdou žádní lidé, prší," řekl Petr Chlubna. Nepředpokládá, že by areál mohl být v provozu do jarních prázdnin, které na Vysočině začnou 9. března.

Nespoléhá na to ani Karel Klapač, správce novoměstské sjezdovky Harusův kopec. „Pro nás jsou stejně důležitější prázdniny na Brněnsku, kde teď skončily," řekl Karel Klapač. Lyžaři z Vysočiny podle něj na jarní prázdniny raději odjíždějí lyžovat jinam. Na Harusově kopci v sobotu lyžovaly stovky lidí, v neděli nebyl zájem skoro žádný. Na sjezdovce leží asi 30 centimetrů technického sněhu, víc se dosněžovat nebude.

Lyžovat se dá v kraji také na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, na Šacberku a Čeřínku na Jihlavsku nebo na Křemešníku na Pelhřimovsku.

Autoři | Foto jumpstory.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Svratka, jarní prázdniny, Nový Jimramov, kopec, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Návštěvníky skiareálů odrazovalo deštivé počasí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.