Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Větrná noc je za námi. Popadané stromy na Vysočině blokují provoz aut i vlaků

, aktualizováno 24. února 2020, 8:08

Předpovědi meteorologů se potvrdily. Také na Vysočině foukal od nedělního odpoledne silný vítr. Situace byla nejhorší během nedělního večera a noci. Vítr hlavně lámal stromy, na Žďársku jsou kvůli tomu dvě silnice neprůjezdné.

Stromy popadané na silnice nebo ty, u nichž pád hrozí, už dnes hasiči odstraňovali na více než 100 místech. Od nedělního odpoledne, kdy vítr zesílil, už mají v souvislosti s počasím přes 200 výjezdů, vyplývá z údajů na jejich webu. Kvůli následkům silného větru také nejezdí vlaky mezi Kostelcem a Jihlavou, nahradily je autobusy.

České dráhy uvedly, že autobusy budou vozit cestující v úseku Jihlava - Rantířov a Rantířov - Kostelec u Jihlavy do dnešního poledne. Vítr tam provoz omezil v neděli před 18:30.

Neprůjezdný úsek na Žďársku 

Silný vítr komplikuje cestování i na silnicích. Od noci je na Žďársku neprůjezdná silnice mezi obcemi Sirák a Újezd a mezi Chroustovem a Bohdalovem.

Podle meteorologů může mít dnes ještě vítr na Vysočině v nárazech rychlost přes 50 kilometrů za hodinu, bude ale slábnout. Nejvyšší teploty budou až osm stupňů Celsia, k večeru může slabě pršet.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj ČTK

Štítky vítr, doprava, hasiči, komplikace, počasí, Kraj Vysočina, silnice, vichřice, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Kostelec, České dráhy, Rantířov, Újezd, Chroustov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větrná noc je za námi. Popadané stromy na Vysočině blokují provoz aut i vlaků | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.