Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Novoměstské sportovní tratě se koncem týdne uzavřou pro veřejnost

Sportovní tratě Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě se od neděle pro rekreační běžkaře uzavřou kvůli přípravě březnových závodů Světového poháru v biatlonu. V pátek a v sobotu tam jsou pro veřejnost ještě vyhrazené dvě hodiny po ránu, a to od 7:00. Sjezdovek podle informací provozovatelů funguje na Vysočině sedm. Od úterý kvůli oblevě nejezdí sedačková lanovka na svahu v Lukách nad Jihlavou.

„Po předchozích teplých dnech s deštěm potřebujeme dosněžit," uvedli správci sjezdovky v Lukách. O obnovení provozu budou informovat na webu. U Jihlavy jezdí lyžařské vleky na Čeřínku a na Šacberku. Na Čeřínku by měl být po opravě od pátku v provozu i delší vlek.

Na sjezdovce Šacberk leží půlmetrová vrstva nově upraveného technického sněhu. „Dneska to přimrzlo. V noci jsme sníh přehrnovali," řekl Pavel Havlíček ze skiareálu. Vzhledem k zásobám sněhu předpokládá, že by se na Šacberku mohlo lyžovat do půlky března, i kvůli jarním prázdninám, které budou ve školách na Vysočině až druhý týden v březnu.

Na Žďársku se lyžuje na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí, ve Svratce a v Novém Jimramově. Na Pelhřimovsku jezdí vlek na vrchu Křemešník.

Přírodní sníh pro běžkaře není ani v okolí Nového Města na Moravě. Světový pohár v biatlonu bude tamní Vysočina Arena hostit od 5. do 8. března.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Světový pohár v biatlonu, Luka nad Jihlavou, Šacberk, jarní prázdniny, Jihlava, Čeřínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Novoměstské sportovní tratě se koncem týdne uzavřou pro veřejnost | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.