Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Strážníci na Vysočině během loňského roku rozdali o pětinu méně pokut

Městští strážníci na Vysočině loni rozdali o pětinu méně pokut než v roce 2018. Na místě pokutovali 14 029 přestupků, v roce 2018 jich bylo o 3494 víc. Nejvíc přestupků se týkalo dopravy. Rozhodnutí o dalších asi 3800 přestupků bylo na správních úřadech. Vyplývá to ze statistik všech deseti městských policií v kraji.

Městskou policii na Vysočině zřizuje Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Chotěboř, Velké Meziříčí, Moravské Budějovice, Nové Město na Moravě, Světlá nad Sázavou a Velká Bíteš. V roce 2019 pro ně pracovalo 230 lidí, o šest víc než v roce 2018.

Takřka 90 procent přestupků pokutovaných na místě se týkalo porušení zákona o silničním provozu. Jen za překročení nejvyšší povolené rychlosti strážníci uložili 1200 pokut. Dalších 620 přestupků kvůli rychlosti předali k dořešení správním úřadům.

Na záchytce skončilo více opilců 

Celkový počet podezření ze spáchání přestupků, které městská policie správním orgánům postoupila, byl 3788. Ve 154 případech předali strážníci podezření ze spáchání trestného činu policii. Předloni bylo takových případů 191.

Roste počet lidí, které strážníci odvážejí na protialkoholní záchytnou stanici. Na Vysočině funguje jediná v Jihlavě. V roce 2017 jich bylo 178, předloni o 59 víc a v roce 2019 jich bylo 239. Číslo ale není úplné, protože informaci neposkytly všechny městské policie, upozornil Stanislav Maštera z Městské policie Jihlava, která krajské statistiky eviduje.

Autoři

Štítky pokuta, strážník, policie, Kraj Vysočina, obecní policie, Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Světlá nad Sázavou, Moravské Budějovice, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci na Vysočině během loňského roku rozdali o pětinu méně pokut | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.