Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hezké víkendové počasí vytáhlo na sjezdovky stovky lidí

Jednu z nejlepších návštěvností v sezoně evidovaly o víkendu lyžařská střediska na Vysočině. Do areálu dorazily v sobotu a dnes stovky lyžařů. Provozovatelé si pochvalovali hezké počasí a celkem i dostatek sněhu.

„Pokud je příjemné počasí, vždy se to odrazí na návštěvnosti. Navíc v této sezoně moc podobných víkendů nebylo, takže lidé ještě nejsou nasycení lyžováním,“ okomentoval víkend Pavel Havlíček ze střediska Šacberk.

Přibližně 30 až 40 centimetrů sněhu leží na Harusově Kopci v Novém Městě na Moravě. „Přes noc vždy mrzlo a přes den svítilo sluníčko, což je pro lyžování ideální,“ řekl za Harusův Kopec Karel Klapač.

Některé vleky zastavila v minulých dnech na čas obleva s deštěm. Ovšem následné ochlazení správci skiareálů využili k úpravám svahů a doplnění zásob technického sněhu.

Na Vysočině se o víkendu lyžovalo rovněž třeba na Čeřínku, v Lukách nad Jihlavou, na Křemešníku nebo na Fajtově Kopci. Stop pro běžkaře je ale vzhledem k nízké vrstvě sněhu na Vysočině upraveno minimum.

Foto skiareal.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, kopec, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hezké víkendové počasí vytáhlo na sjezdovky stovky lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.