Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Na svah o víkendu vyrazily stovky lidí. Areály mají technický sníh

Na sjezdovky na Vysočině vyrazily o víkendu stovky lyžařů. V některých střediscích je technického sněhu méně než půlmetru, někde mají ale díky zásobám na svahu i 150 centimetrů, řekli provozovatelé skiareálů.

Na sjezdovce Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí leželo před víkendem okolo 70 centimetrů sněhu. Po oblevě ho zůstalo asi 40 centimetrů. V sobotu 1. února přijelo zhruba sto lyžařů, v neděli desítky. „Sobota docela slušná, ale neděle žádná hitparáda. V noci ze soboty na neděli přišel déšť. Nejhorší je, že se zase změní myšlení lidí," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Jihlavský areál Šacberk přilákal za víkend několik set lidí. Poslední lednový a první únorový den byla návštěvnost dobrá, během neděle horší. „Začíná nám pršet, takže nálada nebude dobrá. Kopíruje to počasí. Nebudeme omezovat, natož zastavovat provoz: oblevu, co se týče sněhu, přežijeme. Technického sněhu máme půl metru, budeme to přehrnovat," řekl v neděli po 15:00 za Šacberk Pavel Havlíček.

Středisko Harusův kopec na Žďársku zasáhla obleva. Na sjezdovce dlouhé 550 metrů leží místy půl metru technického sněhu, někde méně. Přijely stovky lidí. „Dnes byla návštěvnost proti té standardní poloviční, včera mírně podprůměrná," řekl v neděli za areál Karel Klapač.

Ve skiareálu Luka nad Jihlavou mají zásobu technického sněhu, od 30 do 70 centimetrů. Oproti očekávání provozovatelů měl za víkend areál poloviční návštěvnost. „Když je takové teplo, lidi to sem nepřitáhne," řekl za areál Daniel Horáček. Podle aktuálních informací na webu je ode dneška do středy 5. února provoz ve skiareálu přerušen. 

Sobotní návštěvnost hodnotí kladně provozovatel areálu Čeřínek na Jihlavsku Vladimír Cháb. Za víkend tam zamířily stovky lyžařů. „Dnes poprchává, návštěvnost je slabší, ale úplně nepláčeme. Přírodní sníh je pryč, technického máme od 50 do 150 centimetrů, máme zásoby a sněhu dostatek," řekl v neděli 2. února Vladimír Cháb.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, umělý sníh, Kraj Vysočina, lyžař, Šacberk, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Na svah o víkendu vyrazily stovky lidí. Areály mají technický sníh | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.