Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Technický sníh v posledních dnech zajišťuje dobré podmínky

Sjezdovky na Vysočině navštívily o víkendu stovky lyžařů. Podmínky jsou dobré, i když se lyžuje jen díky technickému sněhu. Na sjezdovkách ho leží i víc než půl metru. Předzásobila se jím také sjezdovka Křemešník na Pelhřimovsku, kde díky slunečnému počasí a sněhovému poprašku v krajině evidují vyšší návštěvnost než v minulých týnech, řekla provozovatelka Magda Vaňková.

„Je vidět, že lyžaři a snowborďáci chtějí využít pěkného počasí, které tady na Vysočině máme. Na Křemešníku se vyjasnilo, máme tady krásně zasněžené stromy, začalo se ochlazovat, takže podmínky jsou ideální, krásná ladovská zima," řekla Magda Vaňková. Areál podle ní využil mrazů minulých dní a zasněžoval. Se zásobami technického sněhu se bude snažit přečkat oteplování, které meteorologové předpokládají.

V Novém Městě na Moravě na Žďársku panovalo o víkendu spíš mlhavé počasí, přesto přišly lyžovat stovky lidí, řekl za provozovatele Karel Klapač. Na sjezdovce leží 50 centimetrů technického sněhu. „Víc zasněžovat se nám nechce, když na příští týden předpovídají plusové teploty," řekl Karel Klapač. Návštěvnost byla podle něho srovnatelná s minulým víkendem.

Jako vyšší ji hodnotí Pavel Havlíček, provozovatel sjezdovky Šacberk u Jihlavy. „Minulý týden jsme něco dosněžili, když teď přes noc mrzne, jsou podmínky skvělé. A přišli i lidi," řekl Pavel Havlíček. Na Šacberku leží 65 centimetrů technického sněhu a teplota se drží okolo nuly.

V kraji je otevřených nejméně deset uměle zasněžovaných sjezdovek. Přírodní sníh pro rekreační běžkaře zatím chybí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, sjezdovka, umělý sníh, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Šacberk, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Technický sníh v posledních dnech zajišťuje dobré podmínky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.