Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek poznamenaly přeháňky

Víkendovou návštěvnost lyžařských sjezdovek na Vysočině poznamenalo počasí s dešťovými a sněhovými přeháňkami. Na některých svazích bylo i tak několik stovek lyžařů, podle webkamer se lyžovalo bez větších front u vleků a lanovek. V okolí Nového Města na Moravě napadlo okolo šesti centimetrů přírodního sněhu. Krajina je tam dnes bílá, ale na úpravu stop pro běžkaře to zatím nestačí.

„Je to taková dekorace," řekl ke sněhové pokrývce Karel Klapač, správce novoměstské sjezdovky Harusův kopec. Počty lyžařů podle něj byly koncem týdne o něco nižší kvůli závodům Světového poháru v běžeckém lyžování, které hostila sousední Vysočina Arena. „Lidé měli obavy, jestli bude možnost parkování, ale bylo to absolutně bez problému, zaparkovali," uvedl.

Na sjezdovce Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí bylo méně lyžařů v sobotu. „Sobota byla vlažná, měli jsme normální neděli," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Na kopci je otevřená také rozhledna, zájem o ni rovněž závisí na počasí. Během mlhavé neděle s nízkou viditelností na ni vystoupalo jen pár lidí. „Minulou neděli jich tam bylo asi 200, protože svítilo sluníčko," uvedl Pálka.

Ve skiareálu u pilské nádrže ve Žďáru nad Sázavou mohou využít čerstvou sněhovou nadílku zatím jen skalní běžkaři na starých lyžích. „Na jakoukoli větší úpravu je sněhu stále málo," informovala městská organizace Sportis, která zajišťuje úpravu běžkařských tratí v tomto regionu.

Sjezdovek je na Vysočině podle údajů provozovatelů otevřeno kolem deseti, na některých je i přes půl metru technického sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, lyžař, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek poznamenaly přeháňky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.