Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je deset sjezdovek. Sníh pro běžkaře není

Na Vysočině se dá lyžovat na deseti uměle zasněžených svazích, na některých je i přes půl metru sněhu. Podmínky na těchto sjezdovkách jsou podle oslovených vlekařů dobré. Přírodní sníh v kraji zatím chybí. Kvůli Světovému poháru v běžeckém lyžování nejsou pro rekreační běžkaře přístupné ani tratě novoměstské Vysočina Areny. Sousední sjezdovka Harusův kopec bude během víkendových závodů v provozu.

Na Žďársku jsou otevřené také sjezdovky Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí, Svratka, Nový Jimramov a Dalečín. Na Jihlavsku mohou lyžaří zamířit na Šacberk, Čeřínek nebo do Luk nad Jihlavou, lyžuje se i na Křemešníku u Pelhřimova. Ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku je zatím v provozu malý vlek. Správci tohoto skiareálu to uvedli na webu.

„V noci z úterý na středu jsme mohutně zasněžovali, takže máme v zásobě dost technického sněhu. Nádherné podmínky jsou jak v Lukách, tak na Křemešníku," uvedla Magda Vaňková, která obě sjezdovky spravuje.

Pro vytvoření umělé ledové stěny ve Víru na Žďársku zatím chybí větší mrazy. „My jsme nachystaní," řekl Slávek Matuška ze spolku, který se o stěnu stará. Matuška pořád věří tomu, že se skálu nad řekou Svratkou během této zimy podaří pokrýt ledem, tak, aby se na ní mohly uskutečnit i tradiční akce. V únoru by se na stěně měl konat další ročník závodu Vírský cepín v lezení v ledu, trénovat na vírské ledové stěně plánují také horolezci.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, okres Žďár nad Sázavou, Svratka, Křemešník, okres Jihlava, Velké Meziříčí, Jihlava, Dalečín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je deset sjezdovek. Sníh pro běžkaře není | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.