Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj bude zjišťovat názor lidí na kriminalitu a její prevenci. Průzkum vyjde na 130 tisíc

Kraj Vysočina bude sociologickým průzkumem zjišťovat názor lidí na kriminalitu a její prevenci. Výsledky budou podkladem pro novou čtyřletou koncepci prevence kriminality. Za průzkum, jehož autorem bude sociolog Daniel Hanzl, zaplatí kraj 130 tisíc korun. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Pavel Franěk (ANO). Výsledky průzkumu budou k dispozici v květnu.

Hanzl dodával obdobný průzkum i v roce 2016, kdy se týkal více než 1000 respondentů. Jako bezpečný označilo Kraj Vysočina přes 77 procent z nich. Nejbezpečněji se cítili obyvatelé Žďárska, nejméně bezpečně pak lidé z okresu Třebíč. Při výběru trestných činů, kterých se nejvíc obávají, byl na prvním místě podvod, následován vloupáním do domácnosti. V letošním průzkumu by mělo odpovídat minimálně 800 lidí. Sběr dat má podle uzavřené smlouvy skončit v dubnu.

Na prevenci kriminality jde na Vysočině ročně několik milionů korun. Vyčleněné jsou ve Fondu Vysočiny nebo jsou ze státního rozpočtu. Letos bude kraj připravovat koncepci na další čtyřleté období. „Na základě zpracované koncepce může Kraj Vysočina podávat nějaké projekty a žádat o státní účelovou dotaci v rámci prevence kriminality ministerstva vnitra," řekl Pavel Franěk.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, kriminalita, průzkum, Vysočina, Kraj Vysočina, Pavel Franěk, prevence kriminality, ANO 2011, okres Žďár nad Sázavou, Třebíč, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj bude zjišťovat názor lidí na kriminalitu a její prevenci. Průzkum vyjde na 130 tisíc | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.