Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé mohou vybrat ze šesti sjezdovek. Otevřela se i ta v Lukách

Díky mrazivým nocím a umělému zasněžování je od včerejška v provozu sjezdovka v Lukách nad Jihlavou. Na Vysočině tak je možné lyžovat na šesti místech. K Šacberku a Čeřínku na Jihlavsku a Fajtově kopci na Žďársku se 30. prosince přidal Harusův kopec u Nového Města na Moravě. Od Silvestra se jezdí na Křemešníku.

Luka zahájila provoz ve čtvrtek 2. ledna v 15:00. „Každý den jedeme od 9:00 do 20:30. Křemešník jezdí od 9:00 do 20:00," řekla za provozovatele Magda Vaňková. Na sjezdovkách je podle ní asi půl metru technického sněhu. „Podmínky jsou slušné, ještě jsme v noci dosněžovali. Teď má přijít obleva, ale koncem týdne má zase mrznout, tak věřme, že už zima bude taková kompaktnější," doufá Vaňková.

Nejdelší provoz má za sebou Šacberk na Jihlavsku, kde se vleky poprvé rozjely 13. prosince loňského roku. Provozovatelé areálu Čeřínek na Jihlavsku původně předpokládali, že 400 metrů dlouhý vlek zprovozní už 20. prosince. Deštivé počasí zahájení sezony oddálilo, začala 25. prosince. Fajtův kopec se lidem znovu otevřel 27. prosince.

Uměle zasněžované sportovní tratě novoměstského sportoviště Vysočina Arena byly pro veřejnost na Silvestra a Nový rok otevřené. Běžkaři je mohli využít i včera. V následujících dnech budou pro veřejnost znovu uzavřené kvůli biatlonovým závodům žactva, upozornili provozovatelé na webových stránkách.

Autoři | Foto skiluka.cz

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, vlek, sjezdovka, Kraj Vysočina, Luka, kopec, okres Jihlava, silvestr, Křemešník, Čeřínek, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé mohou vybrat ze šesti sjezdovek. Otevřela se i ta v Lukách | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.