Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lyžuje jen na Jihlavsku, vleky jsou v provozu na Šacberku a Čeřínku

Na sjezdovce Šacberk na Jihlavsku se navzdory deštivým přeháňkám daří držet asi 40 centimetrů technického sněhu. Lidé zde mohli lyžovat na Štědrý den i oba vánoční svátky. Od včerejška je v provozu také Čeřínek.

Vlek na Šacberku je v provozu od 13. prosince. Lyžuje se jen díky technickému sněhu. Nyní jsou děla sice připravená, ale nejsou v provozu, protože teploty ani v noci neklesají pod nulu. „Přidělávat sníh se nedá, jen udržovat. Snad víme, jak na to,“ řekl provozovatel Pavel Havlíček.

Od středy je v provozu také areál Čeřínek u Jihlavy. Provozovatelé původně předpokládali, že 400 metrů dlouhý vlek zprovozní už 20. prosince. Deštivé počastí zahájení sezony oddálilo, začala 25. prosince. V provozu by sjezdovka měla být denně včetně Silvestra (do 16:00) a Nového roku (od 10:00 do 20:00).

Na mrazivější počasí čeká novoměstský Harusův kopec, který je nyní mimo provoz. „Jižní vítr dal sněhu zabrat, navíc je teď podklad hodně měkký. Rolba se boří a kvalita sněhu je špatná,“ uvedli provozovatelé na webu areálu.

Podobně nepříznivé podmínky pro lyžaře panují i u Velkého Meziříčí na Fajtově kopci. Areál je mimo provoz.

Podle meteorologů mají v noci na pátek teploty na Vysočině klesnout k minus třem stupňům Celsia. Přes den by mohly být sněhové přeháňky, teploty by měly zůstat v rozmezí jednoho až čtyř stupňů Celsia.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Šacberk, okres Jihlava, Kraj Vysočina, Štědrý den, Vánoce, silvestr, Jihlava, Čeřínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lyžuje jen na Jihlavsku, vleky jsou v provozu na Šacberku a Čeřínku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.