Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obě obce na Vysočině již mají kandidáty pro dodatečné volby. Budou se konat v lednu

Dodatečné komunální volby se mohou 26. ledna 2019 konat v obou obcích na Vysočině, kde se kvůli nezájmu kandidátů nekonaly v říjnu. Už totiž skončila lhůta pro podání kandidátních listin. V obci Střítež na Žďársku kandiduje 11 lidí, kteří podali samostatnou kandidátní listinu. Ve Ždírci u Havlíčkova Brodu bude kandidovat jedno sdružení šesti lidí a jeden nezávislý kandidát.

„Všichni kandidáti všechno splnili,“ řekla Eva Špatová z úřadu v Bystřici nad Pernštejnem, která bude registrovat kandidáty pro volby ve Stříteži.  „Překážka volitelnosti tam u nikoho není,“ dodala. Po 4. prosinci bude možné vydat rozhodnutí o registraci kandidátních listin.

Ždírec se 140 obyvateli už opakování voleb zažil, řekl dřív starosta Pavel Dobrovolný. Starostou byl 12 let, v říjnových volbách už kandidovat nechtěl.

PSALI JSME: V Tisu na Havlíčkobrodsku budou nové komunální volby. O vedení se rozhodne v březnu 

Ve Stříteži byl šestnáctým rokem starostou Radek Štourač. V zastupitelstvu obce se 106 obyvateli působil 20 let. Od další kandidatury ho, jak řekl, odradil přístup státu, zvýšená byrokratická zátěž včetně povinného zveřejňování majetku i přístup a kritika spoluobčanů.

V obcích se 5. a 6. října nekonaly komunální volby kvůli nízkému nebo žádnému počtu kandidátů. Obce teď řídí ministerstvem vnitra ustavení správci.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, zastupitelstvo, obec, Kraj Vysočina, kandidátní listina, komunální volby, Střítež, Ždírec, Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obě obce na Vysočině již mají kandidáty pro dodatečné volby. Budou se konat v lednu | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.