Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve Vísce na Havlíčkobrodsku chce v opakovaných volbách kandidovat patnáct lidí

V obci Víska na Havlíčkobrodsku chce v opakovaných volbách kandidovat 15 lidí. Městskému úřadu v Chotěboři předložili 15 samostatných kandidátních listin, za chotěbořský úřad řekla Monika Doležalová. Lhůta pro podání listin skončila včera v 16:00. Volby kvůli tomu, že se původní zastupitelstvo obce asi se 180 obyvateli rozpadlo, budou v sobotu 17. června.

Podle místostarostky Vísky Martiny Košťálové se lidé v obci, kteří chtějí kandidovat, předem dohodli, že do opakovaných voleb nebudou sestavovat společné kandidátní listiny. Při řádných volbách na podzim loňského roku v obci kandidovala dvě uskupení - Sdružení nezávislých kandidátů a Za Vísku krásnější 2022, za které se zastupitelkou stala i Košťálová.

Kandidovat chce znovu. Doufá, že opakované volby pomohou uklidnit atmosféru v obci, ve které postupně rezignovalo několik zvolených zastupitelů i jejich náhradníků. Za neshodami podle Košťálové stál rozdílný pohled na vedení obce, z menší části také spor o to, jak funguje vnitřní kontrola hospodaření úřadu.

Loňská volební účast byla v obci přes 79 procent. Tři mandáty získalo SNK, Za Vísku krásnější 2022 mělo čtyři zastupitele.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky volby, správa, obce, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vísce na Havlíčkobrodsku chce v opakovaných volbách kandidovat patnáct lidí | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.