Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dva lidé v Jihlavě dostali jen hlasovací lístky s Janou Nagyovou. Náhoda, nebo úmysl, ptá se volička

Policie ani Krajský úřad Kraje Vysočina neevidují žádné nestandardní události v souvislosti s druhým kolem senátních voleb v obvodu Jihlava, kde obhájil mandát nynější předseda Senátu Miloš Vystrčil proti Janě Nagyové za ANO. Na twitteru si totiž nejméně dva voliči stěžovali, že ve volebních místnostech dostali obálky, v nichž byly jen hlasovací lístky s kandidátkou Nagyovou. Podle Ivany Schimmerové z Krajského úřadu Kraje Vysočina to mohl být omyl, který bylo možné jednoduše řešit.

„Může se to stát, je to přehmat při chystání obálek, který se řeší tím, že si volič řekne o správné volební lístky," řekla Ivana Schimmerová. Úřad podle ní podobná pochybení při kontrolách nikde nezjistil. 

Volička Martina Rychetská, jejíž dcera dostala dvakrát za sebou volební lístky  pouze s hlasovacím lístkem se jménem Jany Nagyové (ANO 2011), poprvé při příchodu do volební místnosti a podruhé když požádala o výměnu lístků, zvažovala, že podá stížnost. Nakonec k tomu ale nedošlo. „Nevím, když není foto, tak není jak to dokázat," sdělila Martina Rychetská. 

Na příspěvek voličky Rychetské zareagoval Jan Mičán, podle něhož se podobně podvádělo ve volebním okrsku číslo 11. „V Jihlavě ve volební místnosti č.11 měli pro voliče nachystanou obálku, na ní dva lístky. Oba pro p. Nagyovou. Nahlašeno, zjišťuje se jestli jde o jednu chybu nebo úmysl," popsal Jan Mičán na Twitteru. Sám pak v komentářích dodal, že za pochybení by se podle něj dalo považovat to, že se v jedné obálce budou vyskytovat tři lístky, protože jsou tenké a špatně se berou. „Ale tohle už je prostě na pováženou," dodává Mičán. 

VOLBY 2022: Vystrčilovo přesvědčivé vítězství ve většině velkých sídel. V Kostelci o jeden hlas vyhrála Nagyová

Dosavadní předseda Senátu Miloš Vystrčil obhájil svůj mandát v horní komoře Parlamentu České republiky. Ve volebním obvodu 52 přesvědčivě porazil Janu Nagyovou (ANO 2011), získal 60,03 procent hlasů. Zisky ve větších sídlech tohoto obvodu...

Jako klidný hodnotí průběh voleb také policie. „V souvislosti s druhým kolem voleb jsme nepřijali žádné oznámení, které by se týkalo voleb, a nemuseli jsme řešit ani žádné narušení veřejného pořádku," řekla novinářům mluvčí policie Dana Čírtková krátce po uzavření volebních místností. 

Výsledky voleb 

Voliči v pátek 30. září a v sobotu 1. října rozhodli o vítězi v druhém kole senátních voleb. Miloš Vystrčil (ODS) se ziskem 60 % hlasů obhájil pozici z prvního kola a zároveň i svůj dosavadní senátorský mandát. V druhém kole se utkal s Janou Nagyovou (ANO 2011), která je spojována s kauzou Čapí hnízdo. V obvodu 52 ve druhém kole senátních voleb k urnám přišlo skoro 39 % voličů, což je přibližně dvojnásobek volební účasti ve zbytku republiky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser | Zdroj Twitter

Štítky Senát, senátní, volby, lístky, hlasování, komise, volič, Jihlava, Jana Nagyová, Kraj Vysočina, volební místnost, ANO 2011, policie, Miloš Vystrčil, Twitter, Jan Mičán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Pochop

Nahlásili to té volební komisi ,nebo napřed na soc.sítě ? Ale jak vidno,tak to už ví i média :-D :-D

Neděle, 2. října 2022, 08:16Odpovědět

Dva lidé v Jihlavě dostali jen hlasovací lístky s Janou Nagyovou. Náhoda, nebo úmysl, ptá se volička | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.