Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2022: Vystrčil je vděčný voličům, kteří neuvěřili kampani Babiše. Nagyová je z výsledku nadšená

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) je vděčný voličům, že neuvěřili tomu, co o něm v předvolební kampani říkal především předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Hlasy voličů ho dnes poslaly do druhého kola senátních voleb v obvodu Jihlava. Očekává, že agresivní ze strany hnutí ANO bude i kampaň před druhých kolem voleb. Utká se v něm s kandidátkou hnutí ANO Janou Nagyovou.

„Voličům patří velké poděkování a velká vděčnost, že neuvěřili těm lžím, které o mně šířil zejména Andrej Babiš ať ve formě postů nebo dopisů, které rozesílal všem voličům, a ohodnotili moji práci tak, že postupuji do druhého kola. Velmi si toho vážím a jsme voličům vděčen. Zároveň prosím, aby přišli volit i ve druhém kole," řekl Miloš Vystrčil.

Kampaň před prvním kolem podle něho vedl za hnutí ANO zejména jeho předseda, Nagyová se takřka neprojevovala. „Kdyby to nebylo tak vážné, tak by mi třeba mé protikandidátky bylo až líto, k čemu se propůjčila," řekl Vystrčil. Nagyová je společně s Babišem obžalovaná v případu dotace na stavbu Čapího hnízda.

Před druhým kolem voleb, které budou za týden, se chce znovu potkávat s voliči a oslovit je i prostřednictvím sociálních sítí. „Plán toho, kde je možné se se mou setkat, vznikne hned zítra (v neděli)," řekl Vystrčil. Přes povinnosti v Senátu chce následující dny trávit v regiony, kde kandiduje.

Co na to Jana Nagyová? 

Redakce Drbny dnes vyzpovídala Janu Nagyovou, která zhodnotila pro ni překvapivý výsledek prvního kola. „Jsem velice mile překvapena. Jednak relativně velmi vysokou účastí, která nebývá u senátních voleb úplně běžná, jednak aktuálně vysokým procentem hlasů. Z osobního pohledu to předčilo moje očekávání. Je to sledovaný souboj, co se Senátu týče."

VOLBY 2022: Kandidáti se sešli ve svých štábech v Jihlavě. Všichni napjatě sledují výsledky

Výsledky voleb on-line sledují také jednotliví kandidáti v čele se svými lídry. Ve všech štábech, které během dnešního odpoledne a podvečera navštívila redakce Drbny, vládla poklidná atmosféra. Všichni na plátně sledovali výsledky, které se...

Na otázku týkající se jejího postupu do druhého kola senátních voleb dodala: „Kampaň před druhým kolem již asi načrtnuta je, ale čekali jsme na výsledek voleb s ohledem na mnoho otazníků kolem mojí osoby.  Bylo velmi těžké odhadovat, jak se lidi zachovají. Jak je vidět, podpora je a je to úžasné. Jak bude vypadat kampaň, těžko říct. Příští týden máme velmi nabitý program nikoliv kampaní, ale v Praze u soudu. Nepředpokládám, že by mě v kampani opět provázel Andrej Babiš." 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser, vystrcil.cz (redakčně upraveno)

Štítky volby, senát, Miloš, Vystrčil, Jana Nagyová, Jihlava, Andrej Babiš, Miloš Vystrčil, ANO 2011, ODS, Senát Parlamentu ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Vystrčil je vděčný voličům, kteří neuvěřili kampani Babiše. Nagyová je z výsledku nadšená | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.