Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VOLBY 2022: V Havlíčkově Brodě uspělo všech deset stran. Vítězem je ANO 2011 - Ženy za Brod

Komunální volby ve Havlíčkově Brodě vyhrálo uskupení ANO 2011 - Ženy za Brod s lídrem Vladimírem Slávkou, získalo sedm mandátů v zastupitelstvu, které má 25 členů. Druhá skončila ODS s pěti mandáty a dosavadním starostou Janem Teclem.

V Havlíčkově Brodě kandidovalo do zastupitelstva 10 subjektů a všechny v nově zvoleném zastupitelstvu také zasednou. Prakticky se zkopírovala situace z před čtyř let. Letošní volby vyhrálo hnutí ANO, získalo sedm mandátů v zastupitelstvu, o 2 více, než před 4 roky. Dva mandáty jsou odměnou za osmiprocentní nárůst získaných hlasů. Letošní výsledek hnutí je 25,1 %.

Situace na dalších místech kopíruje dosavadní rozložení sil v brodském zastupitelstvu. Druhá skončila ODS s pěti mandáty. Třetí KDU-ČSL bude mít opět tři zastupitele.

Čtvrtí Broďáci, jejichž kandidátku garantovala strana SNK-ED, mají dva mandáty. Dva zastupitele budou mít i Zelení, kteří skončili na pátém místě jako kandidátka s názvem Společně pro Brod. Šestá je TOP 09 se dvěma mandáty. Sedmou příčku obsadila SPD s jedním zastupitelem, a opět tak zopakovala poslední volební výsledek. Osmí skončili Piráti s jedním mandátem, jeden mandát má také KSČM. A právě komunisté jsou jedinou stranou, která mandáty ztratili. Jedná se právě o dva mandáty, které navíc získalo vítězné ANO. Na desátém místě skončili PRO BROD (ČSSD), což pro ně rovněž znamená jeden mandát.

Voleb v Havlíčkově Brodě se zúčastnilo 42,46 procenta voličů. Dosavadním starostou je Jan Tecl z ODS, který je také senátorem. Město vede od roku 2010.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky volby, komunální, výsledky, zastupitelstvo, Havlíčkův Brod, ANO 2011, ODS, Jan Tecl, KDU-ČSL, SNK Evropští demokraté, TOP 09, Svoboda a přímá demokracie, ČSSD, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: V Havlíčkově Brodě uspělo všech deset stran. Vítězem je  ANO 2011 - Ženy za Brod | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.