Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2022: Za náš úspěch bych považoval zisk čtyř mandátů, říká lídr ČSSD a Levice Martin Hyský

Zhruba za tři týdny naši zemi čekají komunální volby. Redakce Jihlavské Drbny chce svým čtenářům postupně představit jednotlivé lídry kandidátek v Jihlavě, kde budou voliči moci vybírat z celkem dvanácti kandidujících subjektů. Dnes si můžete přečíst vizitku Martina Hyského, lídra koalice ČSSD a Levice.

Profil lídra

Martin Hyský se narodil v Jihlavě v roce 1974. Je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, od roku 2002 je zastupitelem Jihlavy, v letech 2006 -2008 působil coby náměstek primátora, od roku 2008 do roku 2020 byl krajským radním. Nyní je uvolněným členem zastupitelstva kraje, předsedou Výboru pro rozvoj strategických projektů, životní prostředí a MA21. 

Hnutí ANO teď má v Jihlavě deset zastupitelů z 37. Fórum Jihlava drží v městském zastupitelstvu sedm míst, ODS šest a Žijeme Jihlavou čtyři. Lidovci mají stejně jako KSČM tři zastupitele a ČSSD a SPD po dvou.

Programové priority

Hlavními prioritami koalice ČSSD a Levice se podle Hyského odvíjejí od aktuální situace, kdy kromě koncepční a systematické práce bude nové vedení města muset velmi řešit i operativu tak, aby byla v souladu se střednědobými a dlouhodobými cíli. „Zásadní pro fungování města je rozpočtová stabilita, jež úzce souvisí s největší investiční akcí, která je v současné době připravována, a to multifunkční hala. Pokud se nepodaří poměrně rychle sehnat někoho, kdo zvýšené náklady dofinancuje, bude nutné se pustit do rozpočtově méně náročné rekonstrukce s tím vědomím, že stadion bude sloužit hlavně lednímu hokeji a krasobruslení, bez ambice širší multifunkčnosti," řekl na dotaz Drbny Martin Hyský. 

Čtenáři Jihlavské Drbny volili nanečisto. Kdo by se podle nich stal primátorem Jihlavy?

Přesně týden mohli čtenáři Jihlavské Drbny hlasovat v anketě, která se týkala komunálních voleb. Ty se letos budou konat 23. a 24. září. Čtenáři mohli vybírat ze dvanácti jmen lídrů dvanácti politických uskupení, která se do komunálních voleb...

Jako druhé důležité téma Hyský zmínil zlepšení dostupnosti bydlení, a to prostřednictvím rekonstrukce vlastního bytového fondu, územní přípravou, ať už „papírovou“ pomocí územního plánu, či zasíťováním městských pozemků, podporou družstevního bydlení nebo zřízením Fondu rozvoje bydlení jako nástroje pro poskytování nízkoúročené návratné finanční výpomoci. „Třetím tématem je doprava, zde vypíchnu problém parkování, který je o komplexním pohledu. Nástrojem k řešení je podpora veřejné dopravy, provázanosti MHD s regionální dopravou. Dále úprava na sídlištích, změny v organizaci dopravy, například zjednosměrňováním ulic ve vhodných místech. Nezbytná bude i realizace záchytných parkovišť a parkovacích domů," pokračuje Hyský ve výčtu priorit. 

Celý volební program koalice ČSSD a Levice najdete ZDE

Hodnocení dosluhujícího zastupitelstva

Také Martin Hyský dostal otázku týkající se pohledu na dosavadní práci dosluhujícího zastupitelstva. Hyský chválí to, že se zastupitelům podařilo dotáhnout do konce některé projekty, které byly zahájeny či připravovány ve volebním období 2014 – 2020, například sjezd z dálničního přivaděče na ulici Romana Havelky či prodloužení trolejbusové trati.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Jihlavě budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

Přidává také kritický pohled a jmenuje to, co se příliš nepovedlo. „Koalice byla limitována křehkou většinou, tak mnoho energie musela věnovat tomu, aby vůbec přežila. Koalici, či spíše některým jejím uskupením, se dařilo spíše budovat iluze a virtuální realitu," myslí si Hyský. 

Volební výsledek, vzkaz čtenářům 

A jaká má Martin Hyský očekávání, co se výsledků voleb týče? „Vzhledem k tomu, že kandiduje poměrně dost uskupení, tak odhaduji jednoho hegemona a mezi ostatními určitou „plichtu“. Jako úspěch, pro naši koalici ČSSD a Levice, bych považoval čtyři mandáty," říká jednička kandidátky ČSSD a Levice Hyský a čtenářům Jihlavské Drbny vzkazuje: „Sledujte, prosím, dění kolem sebe a nepodléhejte někdy náladám na sociálních sítích. Užijte si ve zdraví a v pohodě zbytek léta. Nezapomínejte na své blízké a přátele." 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava (redakčně upraveno)

Štítky volby, komunální, strana, kandidát, lídr, Marin Hyský, ČSSD, Levice, Jihlava, Martin Hyský, koalice, Drbna.cz, doprava, Vysoká škola ekonomická v Praze, bydlení, ANO 2011, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Za náš úspěch bych považoval zisk čtyř mandátů, říká lídr ČSSD a Levice Martin Hyský | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.