Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé v Rovné šli k volebním urnám. Zvítězilo sdružení Pro Rovnou

V sobotních komunálních volbách v obci Rovná na Pelhřimovsku zvítězilo sdružení Pro Rovnou. Získalo 50,50 procent hlasů, což znamená čtyři mandáty ze sedmi. Do obecního zastupitelstva se dostali ještě dva zástupci ze Sdružení nezávislých kandidátů 1 a jeden ze Sdružení nezávislých kandidátů 2. Vyplývá to z informací webu Českého statistického úřadu. Volby v Rovné se konaly kvůli tomu, že se tam před časem rozpadlo zastupitelstvo.

„Situace k novým volbám už delší dobu směřovala. Je to složité, když někteří zastupitelé přišli na zasedání během tří let snad jen dvakrát," řekl starosta Martin Koča, jenž nyní kandidoval za Sdružení nezávislých kandidátů 1. Volební účast nyní byla 93,62 procent.

Do obecních voleb v obci Rovná na Pelhřimovsku podali nezávislí kandidáti tři samostatné kandidátní listiny. Na listině může být maximálně devět kandidátů, což ale ani jedno uskupení nevyužilo. Nejvíce jich mělo sdružení Pro Rovnou a to sedm. Ale jen tři kandidáty postavilo Sdružení nezávislých kandidátů 2.

„Těžko se shání lidi, a to nejen u nás. Ale získat někoho na kandidátní listinu je ještě snadnější. Mnohem menší zájem je o to potom samotnou funkci zastupitele vykonávat," řekl Koča. V roce 2018 kandidovalo v obci s asi 50 obyvateli jediné sdružení nezávislých kandidátů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky ČR, volby, obce, Vysočina, Rovné, okres Pelhřimov, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Český statistický úřad, Rovná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Rovné šli k volebním urnám. Zvítězilo sdružení Pro Rovnou | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.