Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2020: Představení Josefa Klementa a Jaroslava Chalupského, dvou nových senátorů z Vysočiny

Voliči rozhodli. Vysočinu budou v horní komoře Parlamentu zastupovat dvě nové tváře - na Žďársku uspěl Josef Klement (nestraník za KDU-ČSL), na Pelhřimovsku dostal důvěru Jaroslav Chalupský (nestraník za Svobodné). Přečtěte si jejich medailonky.

Josef Klement

Devětačtyřicetiletý vystudovaný strojní inženýr a programátor Klement je od roku 2014 zastupitelem a místostarostou Žďáru nad Sázavou. V roce 2018 se mu mandát podařilo obhájit, když obdržel ze všech kandidátů nejvíce preferenčních hlasů. Na radnici má na starost školství.

Klement vystudoval strojní fakultu VUT Brno. Poté pracoval jako programátor ve firmách Žďas nebo CompasAutomatizace a jeho profese ho zavedla i do Německa, Bulharska nebo Číny. Před svým zvolením v roce 2014 pracoval od roku 2012 jako projektový manažer ve firmě Automotive-Lighting.

Josef Klement se narodil 22. července 1971 v Novém Městě na Moravě. Spolupodílí se na pořádání charitativních akcí na podporu nemocných rakovinou a její léčby. Působil také jako činovník a trenér v křesťanské sportovní organizaci Orel. Je držitelem Zlaté Jánského plakety za dárcovství krve.

Je ženatý, s manželkou vychovávají tři děti.

Jaroslav Chalupský

Šestačtyřicetiletý podnikatel, od letošního června radní Jindřichova Hradce. Jindřichohradecký rodák po maturitě na zdejším gymnáziu vystudoval v Fakultu managementu VŠE, sídlící také v Jindřichově Hradci. Na škole později také několik let učil, poté nastoupil do GE Capital Bank. Prošel řadou pozic, mimo jiné pracoval v americké centrále finanční skupiny GE, z firmy odcházel jako manažer zodpovědný za analýzy a reportování za divizi provozu GE.

Poté, co opustil nadnárodní korporaci, se Chalupský vrátil do Jindřichova Hradce, kde začal podnikat. Kromě prodeje mobilních telefonů se zaměřuje na poradenství pro strategické řízení, projektového zavádění změny a řízení kvality.

V politice se angažuje od roku 2018, kdy byl jako nestraník na kandidátce Hradec srdcem a rozumem + Svobodní zvolen do jindřichohradeckého zastupitelstva; po letošní změně v čele města se stal radním.

Je ženatý, má dvě děti.

VOLBY 2020: Senátorem v obvodu Žďár se stane Klement, Pelhřimov zvolil Chalupského

Senátorem ve volebním obvodu Žďár nad Sázavou bude Josef Klement (za KDU-ČSL), který získal 59,8% procenta hlasů. Druhý Michal Šmarda (ČSSD) dostal 40,2 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zde zúčastnilo přibližně 19,0 procent voličů, v prvním...

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj ČTK

Štítky ČR, volby, senát, Jaroslav Chalupský, Josef Klement, Kraj Vysočina, Strana svobodných občanů, KDU-ČSL, okres Žďár nad Sázavou, okres Pelhřimov, Jindřichův Hradec, Vysoké učení technické v Brně, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Představení Josefa Klementa a Jaroslava Chalupského, dvou nových senátorů z Vysočiny | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.