Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KRAJSKÉ VOLBY 2020: Kandidátky upravily na Vysočině 4 strany. Často doplňovaly jména

Čtyři strany upravily na Vysočině své kandidátky do podzimních krajských voleb. Zákonná lhůta na úpravy už podaných kandidátek vypršela 3. srpna v 16:00. Strany většinou doplňovaly jména na posledních místech kandidátní listiny. O 45 křesel v krajském zastupitelstvu se chce ucházet 16 subjektů, na kandidátních listinách mají 642 jmen, řekla Ivana Schimmerová z Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Kandidátní listinu, kterou bylo možné podat do 28. července, doplnilo Moravské zemské hnutí, Demokratická strana zelených - Za práva zvířat a Dělnická strana sociální spravedlnosti. SPD měnilo pořadí kandidátů. Jména v čelech kandidátních listin se podle Schimmerové nezměnila. Desítka subjektů má kandidátní listinu s maximálně možným počtem kandidátů, což je na Vysočině padesát.

Kandidující uskupení nyní mají do 13. srpna čas na to, aby opravili případné chyby na kandidátkách. Bezchybné kandidáty a kandidátní listiny pak krajské úřady nejpozději 15. srpna zaregistrují, ostatní vyřadí. V úterý 18. srpna vylosuje Státní volební komise všem kandidujícím uskupením volební čísla, jimiž budou označeny jejich hlasovací lístky.

Volby do zastupitelstev krajů se uskuteční společně s volbami do třetiny Senátu v pátek a v sobotu 2. a 3. října.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, kraje, kandidátka, Vysočina, Kraj Vysočina, kandidátní listina, Demokratická strana zelených, Moravské zemské hnutí, Dělnická strana sociální spravedlnosti, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KRAJSKÉ VOLBY 2020: Kandidátky upravily na Vysočině 4 strany. Často doplňovaly jména | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.