Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Tradiční Pístovské mokřady poprvé jako dvoudenní, program bude nabitý

V Pístově u Jihlavy proběhne během velikonočního víkendu (25. - 26. března) tradiční offroad akce Pístovské mokřady. Díky pátečnímu státnímu svátku poprvé v historii tato akce uspořádána jako dvoudenní. Program bude ale i tak nabitý, kromě offroad trialů a rychlostních zkoušek bude prostor i pro četné doprovodné soutěže.

Na terénní auta čeká kromě klasických trialových sekcí, rychlostních zkouškek a výjezdu na čas i zbrusu nová soutěž: tahání kmene za autem s názvem Hucul a balancování s vozem na obří dřevěné houpačce pojmenované Baletka. Chybět nebude ani atraktivní Jožin z bažin - průjezd největší tůní v celých mokřadech.

V pátek odpoledne a v sobotu po obědě se budou offroad auta  pokoušet společnými silami přetáhnout Tatru 815. Připravené budou i oblíbené projížďky v expedičním teréňáku MadCow, nově i v závodním speciálu pro Mistrovství České republiky kategorie Standard. Jedno z terénních aut bude divákům i zapůjčeno.

Pro děti budou znovu připravené jízdy na dětských čtyřkolkách, na koních i ponících, skákací trampolína nebo malování na obličej. Ve skutečném bagru si budou moci vyzkoušet i hloubení tůně pro obojživelníky.

Organizátoři nepodcenili ani večerní zábavu. V pátek je připravená živá muzika a noční soutěž Slepec a v sobotu večerní párty. Na koncert kapely The Moribundus naváže slavnostní vyhlášení výsledků, DJ David Fürst, pěvecký duetKadlíka a Dárečka a vystoupení mistryně České republiky v pole dance.


Představení projektu

Akce „Pístovské mokřady“ je akce pro terénní auta ze všech koutů České republiky. Koná se dvakrát ročně v období únor - březen a září - říjen v Pístově u Jihlavy. Zajímavostí akce je, že se jedná o offroad akci na pomoc přírodě. Kola terénních aut totiž suplují stáda zubrů, kteří v dávných dobách chodívali pít k potokům a udržovali tak v jejich okolí podmáčenou a bahnitou strukturu povrchu. V ní pak žili dnes už vzácní a zákonem chránění živočichové jako je listonoh, žábronožka, kuňka apod.

Tato akce je schválená a podporovaná jak majitelem pozemku, tak i odborem životního prostředí a radou města Jihlava. Probíhat bude každý rok mimo vegetační období na jaře a na podzim.

Rádi bychom tuto unikátní spolupráci ochránců přírody a vyznavačů volnočasových aktivit jako je offroad, čtyřkolky apod. přiblížili široké veřejnosti. Proto bude akce „Pístovské mokřady“ přístupná nejen majitelům terénních aut, ale i divákům z celého Česka.

Foto www.uzemidravce.cz | Zdroj Pístovské mokřady

Štítky terénní vozidlo, soutěž, Jihlava, Česko, Pístovské mokřady, Tatra 815

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční Pístovské mokřady poprvé jako dvoudenní, program bude nabitý | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.