Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiátoři se skvěle navnadili na play-off, v Pardubicích vyhráli 49:28

Tohle se povedlo. Gladiátoři, kteří si už v minulém kole zajistili účast v semifinále Paddock ligy, se na vyřazovací část naladili velmi dobře. V posledním zápase základní části si vyšlápli na dalšího účastníka play-off Pardubice Stallions, které tým z Vysočiny porazil 49:28.

Na pardubickém hřišti se první čtvrtina vydařila více domácím, které poslal do vedení Radim Kalous po pasu Raye Catapana. Hosté srovnali po krátkém běhu Reggieho Langforda, přesto si vedení do druhé části hry odnášely Stallions, tentokrát přihrávku svého quarterbacka zachytil Jan Horáček - 14:7.

Vyrovnaný zápas pokračoval i ve druhé čtvrtině. Podobným kouskem jako v prvním dějství se blýskl opět Langford, jako přes kopírák se však prosadil i pardubický Horáček. Do šaten odcházely oba týmy se smírným průběžným stavem 21:21. Postaral se o to running back Stanislav Benc, který zaznamenal pro Gladiátory třetí běhový touchdown.

Když pak po obrátce zachytil Josh Purdie precizní Langfordovu přihrávku, byl z toho i první pasový a první vedení v zápase pro Vysočinu. Pardubičtí se naposledy v zápase dotáhli na svého soupeře díky Kalousovi, zbytek zápasu byl však v režii hostů. Ještě do konce třetí třetiny protlačil šišku do end zóny Jan Dunovský - 28:35.

Obrana Gladiátorů už žádnou dramatizaci nepřipustila a v poslední části hry dovedl nováček Paddock ligy zápas k vítěznému závěru. Bodově se o to postarali Petr Čermák a ještě jednou Jan Dunovský - 28:49. Za zmínku stojí precizně provedené extra pointy v podání Petra Kodýma.

Vysočinu Gladiators teď čekají dvoutýdenní přípravy na semifinále proti asi největšímu favoritovi soutěže Prague Lions. Zápas se odehraje 5. července ve 14 hodin v hlavním městě.    

Pardubice Stallions - Vysočina Gladiators 28:49 (14:7, 7:14, 7:14, 0:14)

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Paddock liga, Pardubice, Kraj Vysočina, Pardubice Stallions, playoff, Jan Horáček, Jan Dunovský, Stanislav Benc, Prague Lions, Petr Čermák

Gladiátoři se skvěle navnadili na play-off, v Pardubicích vyhráli 49:28 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.