Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Udrží Gladiátoři stoprocentní vítěznou bilanci? V neděli v Jihlavě přivítají plzeňské Patrioty

Vysočina Gladiators zatím v Paddock lize uchvacují. Jakožto nováček soutěže nepůsobí v roli otloukánka, ale naopak. Ve všem třech dosavadních zápasech okusili slastný pocit vítězství a se stejným cílem půjdou i do domácího souboje s plzeňskými Patriots. Tento zápas se koná tuto neděli 5. května od 15:45 v Jihlavě na stadionu FC Vysočina. 

Úvod sezóny je za námi a Gladiators mohou být spokojení. Nejenom, že stále neokusili porážku, ale všechny vítězství získali proti týmům ze své skupiny Východ. To dává Vysočině lehký náskok, který bude důležitý především v druhé polovině soutěže.

Nyní však Gladiators čekají dva zápasy proti soupeřům ze skupiny Západ, které bez porážky vévodí pražští Lions. S těmi se Vysočina utká až 18. května a podle všech předpovědí se bude jednat o jeden z vrcholů letošní sezóny. Před tímto zápasem, ve kterém ambiciózní nováček vyzve dominantního favorita, si však musí Vysočina poradit s Patriots.

Plzeň předvádí sympatické výkony, z nichž však pouze jeden skončil vítězstvím. Na tento mladý tým vedený dvěma importy a hlavním trenérem z USA doplatili brněnští Alligators, kteří si z Plzně odvezli porážku 38:21. V dalším zápase nestačili Patriots na již zmiňované favority z Prahy a před dvěma týdny jen těsně podlehli týmu Blades z Ústí nad Labem.

V každém utkání však plzeňský útok dokázal nastřílet minimálně tři touchdowny a je to především obrana, které se zatím moc nedaří. Na většině skórování měla zásluhu dvojice Američanů QB Pahos a WR Ratliff, který nastupuje i v obraně.

Po třech úvodních vítězstvích zavládla v týmu Gladiators úleva a nadšení. „Víme, že můžeme hrát s kýmkoliv,“ říká trenér Paulus. „Minulý zápas proti Alligators nám ukázal, že začíná fungovat i obrana a dobře tak doplňuje výborně hrající útok. Vždy je však výzva hrát proti americkému QB a proto nesmíme Patriots podcenit.“

Vysočina bude spoléhat především na QB Langforda, pod jehož vedením se začínají prosazovat mladé hvězdy typu Davida Calty, který v utkání s Alligators skóroval hned třikrát. Nezapomínejme také na Joshuu Purdieho, který letos nastupuje v útoku, obraně i special teamu. Podaří se Vysočině prodloužit sérii vítězství?

Zápas začíná v 15:45 na stadionu FC Vysočina, kam vedení klubu letos přesunulo většinu svých domácích utkání. Nový domov gladiátorů však nabízí vše staré známé a přichází i s několika novinkami. Těšit se tedy můžete na profesionálního komentátora, soutěže, zajímavé občerstvení, MANN+HUMMEL chillout zónu, fanshop a mnoho dalšího. 

Foto Facebook / Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, soutěž, FC Vysočina Jihlava, Kraj Vysočina, Plzeň, Hummel, USA, Praha

Udrží Gladiátoři stoprocentní vítěznou bilanci? V neděli v Jihlavě přivítají plzeňské Patrioty | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.