Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poprvé doma v Paddock lize! Gladiátoři se v neděli představí proti Ostravě, jednomu z favoritů

Čekání je u konce! Americký fotbal je po roce zpět v Jihlavě a to v novém, lepším kabátu. Gladiators postoupili mezi českou elitu a budou bojovat o titul mistra ČR v nejvyšší české soutěži – Paddock lize! Vysočina zahájí svou sérii pěti domácích zápasů již v neděli 21. dubna od 15:45 na jihlavském stadionu v ulici Na Stoupách.

A nezačne zrovna s nejjednodušším soupeřem. Ostrava Steelers byla totiž mnohými pasována do pozice favorita Paddock ligy. Ostrava prošla před třemi lety přestavbou celé organizace, ve které se angažoval především jejich hrající head coach Garret Griffeth. Od té doby Steelers sbírali jedno vítězství za druhým a zastavit je dokázali až v Czech Bowlu dominantní pražští Black Panthers. Ostravský tým letos přivedl několik posil, z nichž nejvýraznější je pochopitelně post quarterbacka – Randall Schroeder. 

Gladiators jsou na rozdíl od Steelers v lize nováčky a outsidery. Nakonec to je pozice, ve které Vysočina nastupuje každý rok. Glads, kteří ještě před třemi lety soutěžili ve čtvrté lize, však k premiéře mezi elitou přistupují ambiciózně: „Kdybychom nevěřili, že můžeme bojovat o playoff, zůstali bychom v druhé lize,“ říká head coach Ondřej Paulus. Hlavní pomocí by mu měla být posila z USA na pozici quarterbacka – Reggie Langford. Toho si čeští fanoušci mohou pamatovat z roku 2017, ve kterém reprezentoval pardubické Stallions a dokonce vyhrál cenu nejužitečnějšího útočného hráče.

I přesto, že Gladiators v posledních letech soutěžili v nižších ligách, jihlavská obliba amerického fotbalu se v ČR stala pověstnou. Průměrná návštěvnost přes 800 lidí na zápas nemá dosud obdoby ani v první lize, a právě to je jeden z důvodů, jak se týmu podařilo vystřelit tak rychle nahoru. „Jsme vděční za každého fanouška,“ říká hrající manažer klubu Martin Kulha. „Podpora každého, kdo přijde fandit, je znát a všichni potom bojují dvakrát tak usilovněji. Nemůžu se dočkat, až naše fanoušky uvidím znovu v akci!​“

Tím, že Vysočina o minulém víkendu dokázala fantastickým finišem otočit zápas v Brně s tamními Sígrs, je nedělní souboj s Ostravou přímou bitvou o průběžné vedení ve východní části Paddock ligy. 

Zápas se Steelers slibuje nejen boj na hřišti, ale také pohodovou atmosféru pro fanoušky, na které čeká celá řada atraktivních příležitostí. Kromě vynikajícího občerstvení a soutěží se můžete těšit na profesionálního komentátora, gladiátorský fanshop s novým merchem, MANN+HUMMEL chillout zónu, Prague Stars Cheerleaders a další vychytávky. Zápas se odehraje 21. dubna v 15:45 na stadionu v ulici Na Stoupách. Vstup je zdarma.

Foto Facebook / Vysočina Gladiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, Ostrava, Kraj Vysočina, Česko, Na Stoupách, Ostrava Steelers, Czech Bowl, Hummel, Martin Kuľha, USA

Poprvé doma v Paddock lize! Gladiátoři se v neděli představí proti Ostravě, jednomu z favoritů | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.