Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava obhájili vítězství na prestižním turnaji Winter Cup

Jihlavští hokejbalisté dokázali podruhé za sebou vyhrát mezinárodní turnaj Winter Cup, konaný tradičně v Litoměřicích. Třídenní (29. - 31. ledna) hokejbalové zápolení dokázali ovládnout zejména díky týmové soudržnosti, nezměrné bojovnosti a obětavosti.

Turnaje se zúčastnilo celkem deset týmů, které pořadatelé rozlosovali do dvou skupin. Jednotliví vítězové si pak zajistili přímý postup do semifinále, celky na druhém až třetím místě čekaly čtvrtfinálové souboje. Jihlava figurovala ve skupině B a do hokejbalového kolotoče trvajícího tři dny naskočila v sobotu dopoledne.

Do skupiny vstoupil SK Jihlava výhrou nad slovenským týmem Šejkr v poměru 2:0. Následoval souboj s plzeňským výběrem, kde těsnou výhru jihlavského celku zařídil pohotovou dorážkou Koudelka. V celém zápase s Děčínem naopak tým z Vysočiny tahal za kratší provaz a utrpěl porážku 0:2. O nasazení do vyřazovací fáze turnaje tak rozhodl zápas s Kertem Praha. Jihlavští nakonec s odřenýma ušima uhájili bezbrankovou remízu a ze druhého místa ve skupině postoupili do čtvrtfinále.

Obhájce trofeje vyzvala slovenská Petržalka. Ta se na turnaji prezentovala ofenzivním hokejbalem, ale v souboji s Jihlavou tvrdě narazila. Když podržel brankář Koch a střelecky se prosadil Zápotočný, zrodilo se vítězství 1:0 a postup do semifinále, kde se SK utkal s domácími Litoměřicemi. Ty, mohutně hnány diváky, dobývaly jihlavskou tvrz neúspěšně. Rychlého brejku naopak využil Trybuček a poslal tak svůj tým do souboje o zlato!

V něm se Jihlavané utkali s překvapením turnaje - Horní Břízou. Po celou dobu finále byl tým z Vysočiny mírně aktivnějším týmem a byl to opět Trybuček, který zaznamenal jedinou branku utkání, která způsobila, že SK Jihlava mohl po roce opět slavit primát z tradičního hokejbalového setkání. Za vítězný celek hrál navíc nejlepší brankář turnaje - Filip Koch.

Czech Winter Cup 2016, Litoměřice: 

Čtvrtfinále:

SK Jihlava – Jokerit Petržalka 1:0 (Zápotočný)

SK Horní Bříza – Fireball 99 Plzeň 2:1 sn.

Semifinále:

SK Jihlava – Killers Litoměřice 1:0 (Trybuček)

SK Horní Bříza – Devils Děčín 2:1 sn.

Finále:

SK Jihlava – SK Horní Bříza 1:0 (Trybuček)

Konečné pořadí: 1. SK Jihlava, 2. SK Horní Bříza, 3. Devils Děčín, 4. Killers Litoměřice, 5. Fireball 99 Plzeň, 6. Jokerit Petržalka, 7. Draci Kladno, 8. Kert Park Praha, 9. Šejkr tým SVK (Bratislava), 10. HBC Liberec.

Sestava SK Jihlava: Koch F. (Bártů) – Habermann, Harasim, Jiskra, Anděl Vl., Koch J. – Policar, Růžička, Trybuček – Koudelka, Zápotočný, Král – Fejt, Velecký, Bína – Smutný.

 

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, HC Stadion Litoměřice, FC Vysočina Jihlava, hokejbalista, semifinále, Děčín, FC Viktoria Plzeň, Praha, Petržalka, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava obhájili vítězství na prestižním turnaji Winter Cup | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.