Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Povedený výkon SK Jihlava na body nestačil, naopak jeho rivalové Flyers tabulku druhé ligy vedou

Výsledkově nepodařená odveta za loňské finále se sehrála na hřišti Malenovic, kam v sobotu zavítala rezerva SK. Ta i přes velkou marodku dlouho odolávala silnému týmu soupeře, ale nakonec odjela poražena. V druhé lize zůstává SK Jihlava na předposledním šestém místě, jeho městští rivalové Flyers porazili Hodonín a tabulce s náskokem vévodí.

Úvodní minuty ukázaly, že se v zápase rozhodně nebude hrát v rukavičkách. Velká bitva o každý centimetr hrací plochy, osobní souboje u mantinelů a zabezpečená obrana – tak by se dala popsat první třetina. Ta navíc přinesla i dvě branky. Skóre zápasu otevřel po Apeltauerově pasu kapitán Král, domácí vyrovnali po chybě Hrbáče zásluhou Machuty na 1:1.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácím, kteří se zásluhou Harasimova vlastence dostali do vedení 2:1 – obránce SK nastřelil míček po mantinelu, ale ten se odrazil před branku, kde si nepozorný brankář Bártů srazil míček nešťastně za záda. O 8 minut později pak poslal domácí tým do dvoubrankového vedení Lečbych, který se nejlépe zorientoval před brankou SK. Odpověď však přišla hned záhy, když stejného důrazu využil 15letý Hubert Herman a rázem to bylo opět jen o gól!

Závěrečná třetina slibovala napínavou podívanou, do níž slibně naskočil jihlavský tým. Pár závarů i dvě velké příležitosti navnadili hostující střídačku v touze po vyrovnání, ale vše zmrazilo vyloučení Hlavatého za vysokou hůl na 4 minuty. Dlouhou početní výhodu domácí využili zásluhou Machuty. Jihlava se snažila s výsledkem něco udělat, jenže každý její nádech tlaku utlumilo vyloučení. Pořádný závar tak přišel až minutu před koncem, kdy dostala také Jihlava výhodu početní výhody. Trenér SK odvolal brankáře, ale Jihlava za 40 vteřin při hře 6 na 3 zvrat nevykřesala.

„Výsledek mrzí, ale předvedená hra je pro náš tým povzbuzením do dalších zápasů. Lajna nejmladších hráčů (všichni pod 18 let pozn. redakce) si počínala velmi dobře a také vstřelila branku. Věřím, že ji to nakopne do zbytku podzimní části stejně jako celý náš tým. Pokud budeme hrát jako dnes, začneme body opět sbírat. Škoda, že rozhodčí začali pořádně vylučovat až v závěru zápasu a také je škoda, že jsme nevyužili naše velké šance v první třetině. Ale takový už je sport,“ hodnotil zápas Petr Král.

SK Jihlava nyní čeká jihomoravský dvojboj, v sobotu zajíždí k zápaseu do Hodonína, v neděli od 14 hodin budou v domácím prostředí hostit soupeře z Kyjova. 

HBC Malenovice - SK Jihlava “B“ 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Machuta (Šimíček, Machálek), 17. Eibensteiner, 25. Lečbych (Huťka, Machuta), 36. Machuta (Hladký, Šimíček) - 7. Král (Harasim, Apeltauer), 26. Herman (Zbořil, Zeman).

Rozhodčí: Brázdil, Kovařík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:21. Diváci: 41.

Malenovice: Polišenský (Zálešák) - Březík, Černý, Vingárek, Langer, Novák, Mikl, Lečbych - Machuta, Brázdil, Machálek - Eibensteiner, Šimíček, Hladký - Huťka.

Jihlava: Bártů (Košťál) – Zbořil, Jiskra, Harasim, Hrbáč – Apeltauer, Herman T., Král – Policar, Hlavatý, Růžička – Mareš, Zeman, Herman H.

 

Foto Lenka Hrubošová | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, Philadelphia Flyers, Hodonín, Petr Král, FC Vysočina Jihlava, HC Škoda Plzeň

Povedený výkon SK Jihlava na body nestačil, naopak jeho rivalové Flyers tabulku druhé ligy vedou | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.