Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vrchol sezóny je tu! Gladiators se v neděli v Silver Bowlu porvou o účast v první lize

Tři postupy ve třech sezónách za sebou? Tento husarský kousek se může v neděli povést americkým fotbalistům Vysočina Gladiators. Stačí k tomu jediné - ve finále druhé ligy porazit soupeře z Ústí nad Labem.

Ze čtvrté ligy až na výsluní českého amerického fotbalu? Velice rychle, vlastně během tří let, se mezi smetánku mají možnost probojovat Vysočina Gladiators. A vychutnat si radost z vítězství v posledním zápase sezóny. Loni totiž podobné pocity hráči z Vysočiny nezažili. Do finále třetí ligy se probojovali bez ztráty kytičky, ale v Bronz Bowlu se museli skonit před obranou přerovských Mamutů, kterým podlehli 0:6. Hořký konec jinak krásné sezóny, ani slzy smutku nechyběly.

Tomu, aby to tentokrát byly slzy radosti, se budou snažit zabránit Ústí nad Labem Blades. Gladiators se s Blades utkali letos již dvakrát a vždy z duelu odcházeli jako vítězové. Zkušenost z minulého roku však jasně ukazuje, jak moc těžké je porazit jeden tým třikrát za sebou. Navíc Ústí nad Labem Blades se zlepšuje zápas od zápasu a díky svým zkušenostem a kvalitní přípravě potvrdilo v základní části roli favoritů celé soutěže.  

Rozjetá Vysočina, která znovu potvrdila reputaci jednoho z nejrychleji se rozvíjejících klubů v ČR, prošla až na první zápas sezónou poměrně hladce a čtvrtý rok za sebou bude bojovat o pohár. Letos však bude bitva o zlato okořeněna něčím možná ještě důležitějším, než je samotná trofej – garancí přímého postupu do elitní, první ligy amerického fotbalu v ČR. 

V neděli se tyto výborné celky utkají znovu. Jak jsme mohli vidět v minulých zápasech, týmy jsou vyrovnané, umí číst hru, dokáží reagovat na soupeře, mají šikovné obrany, ale taktéž nebezpečné útoky, se kterými dokážou skórovat. O jejich vyrovnanosti vypovídá i tabulka druhé ligy, ve které skončily s podobným skóre. Co více dodat k nedělnímu zápasu než jen to, že se určitě bude na co dívat a pro fanoušky to budou pěkné nervy.

„Rozhodně to bude ostrý, vyrovnaný zápas – nic jiného od soupeře nečekám,“ předpovídá Ondřej Pavlas, quarterback Gladiators. „Těším se, že si ještě jednou zahrajeme na domácím hřišti s vlastními fanoušky v zádech a atmosféra bude určitě skvělá jako vždy,“ vyzývá tímto fanoušky k návštěvě Silver Bowlu.

Poslední, ten nejdůležitější zápas sezóny sehrají Gladiátoři v neděli 15. července od 16:00 na fotbalovém hřišti v ulici Na Stoupách.

Foto Facebook Vysočina Gladiators

Štítky Ústí nad Labem, Vysočina Gladiators, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchol sezóny je tu! Gladiators se v neděli v Silver Bowlu porvou o účast v první lize | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.