Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

AMC Trans dominují, po Jihlavě vyhráli i futsalový turnaj v Dolní Cerekvi

Dva vyhrané futsalové turnaje ve dvou dnech? Kdo se tím může pochlubit? Tým AMC Trans se pouhý den po triumfu na Vánočním turnaji představil na Fit People winter cupu v Dolní Cerekvi a po penaltovém dramatu ve finále korunoval svůj mimořádně povedený víkend dalším titulem.

Oproti loňskému ročníku se turnaje zúčastnilo celkem dvanáct týmů rozdělených do tří skupin. Do vyřazovacích bojů postupovaly všechny týmy, takže množství fanoušků dobrého futsalu si velkou porcí zápasů přišlo rozhodně na své.

Dle vývoje turnaje vykrystalizovalo několik silných celků, které si to měly rozdat o medailové pozice. Do této kategorie patřili nejúspěšnější z minulého roku - vítězové AMC Trans, stříbrní Bedr válí a bronzoví MKM Dobronín. K nim se přidali dobře hrající Bulánci nebo poněkud překvapivě i Lubas team.

V prvním semifinále se právě Lubas Team střetl s MKM Dobronín. Přestože si Dobronínští vypracovali řadu brankových příležitostí, akcie Lubas teamu držel hodně vysoko brankář. A když se dvakrát z nebezpečných brejků prosadili, zrodil se výsledek 2:1. Ve druhém semifinále se favorizovaný AMC Trans dlouho trápil s pozornou obranou AZ Chaozu a ten když po bleskovém úniku otavřel skóre, nevypadalo to s obhajobou titulu příliš nadějně. Těsně před koncem ale měl AMC Trans možnost zahrávat penaltu, která byla bezpečně proměněna. V penaltovém rozstřelu byl potom úspěšnější AMC Trans.

Trochu nešťastný závěr však nezanechal na psychice AZ Chaozu žádné stopy. S vervou se vrhl do zápasu o bronz a na vytouženou medaili nakonec po výsledku 2:1 opravdu dosáhl. Finále nabídlo pořádné drama. AMC Trans se soustředěným, stupňovaným výkonem dostalo do vedení 2:0 a zdálo se být všechno jasné. Lubas team ale posbíral zbytky svých sil a dvěma slepenými góly ze závěru si vynutil další penaltový rozstřel. V něm rozhodla nakonec až šestá série střelců, kdy tyčka nejprve byla proti Lubas teamu, kdežto exekutor AMC Trans se nemýlil a odšpuntoval tak nefalšovanou radost úspěšného celku.

Semifinále:
Lubas team - MKM Dobronín 2:1
AMC Trans - AZ Chaoz 2:1 po penaltách

O třetí místo:
AZ Chaoz - MKM Dobronín 2:1

Finále:
AMC Trans - Lubas team 3:2 po penaltách

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky Dolní Cerekev, FC Vysočina Jihlava, finále, Dobronín, semifinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AMC Trans dominují, po Jihlavě vyhráli i futsalový turnaj v Dolní Cerekvi | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.