Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

BC Vysočina potvrzuje dobrou formu, po výhře nad USK se tlačí na špičku první ligy

Po osmi zápasech mají pozitivní bilanci 5 - 3 a po výhře nad Litoměřicemi slaví další vítězství nad silným soupeřem. Řeč je o BC Vysočina, která v nedělním zápase předčila rezervu USK Praha poměrem 76:70 a v prvoligové tabulce dotírají na čelo.

První poločas proti béčku USK byl velice vyrovnaný. Ani jeden z týmů neodskočil svému soupeři na rozdíl více než 5 bodů. Ve třetí čtvrtině se domácí Vysočině podařilo bodově odpoutat na 12 bodů, avšak závěr nebyl vhodný pro kardiaky. Tři minuty před koncem se Pražané dostali do vedení, ale díky zkušeně zvládnuté koncovce zůstalo vítězství na jihlavské palubovce.

„Jednalo se o naprosto vyrovnaný zápas. Soupeře naše vedení ve třetí třetině nezlomilo, naopak se rychlými trojkami dostal do kontaktu. Naštěstí měl Krajcigr v závěru pevné nervy při šestkách,“ vrací se k průběhu nedělního duelu trenér BC Vysočina Petr Pešout. „Zápasy proti rezervám nebývají jednoduché, častokrát proti nám nastupují hráči s exraligovými zkušenostmi. Ale kluci to odehráli na hranici možností, předvedli velmi dobrý týmový, heroický výkon,“ nešetří chválou.

Po letních změnách v kádru si vše sedlo a týmu se daří 

Hodně spokojený je i s celým dosavadním průběhem sezóny. Po osmi zápasech drží BC Vysočina Jihlava pozitivní bilanci 5 - 3 a patří k nejlepším týmům západní části první ligy. Přitom ještě na jaře bojovali o prvoligovou příslušnost v nevyzpytatelném play-out. „Po odchodu Martina Nováka do Prostějova a odjezdu Jakuba Knetla na studijní pobyt do Kanady pro nás aktuální sezóna představovala velkou neznámou,“ vzpomíná Pešout na letní období. „Ale tým se nám podařilo doplnit, přišli mladí Jakub Novák, Lukáš Kantůrek a Štěpán Fical z Jindřichova Hradce a z Německa se vrátil Adrian Melsky,“ vypočítává změny v kádru jihlavský lodivod.

„Všechno si sedlo, kluci výborně zapadli a je to vidět i na hřišti, kde nám moc pomáhají. Předvádíme dobré výkony, už ted máme více výher než za celou loňskou základní část,“ vypráví s potěšením Petr Pešout, který ale pozitivní průběh nepřeceňuje. „Letošní sezóna nám zatím vychází, jsme v laufu, ale cílem je udržet se v soutěži, dávat šanci mladým klukům, kteří si ji zaslouží a který basket v Jihlavě dělají ve svém osobním volnu,“ oceňuje přístup svých svěřenců.

Jihlavský kouč ale nyní o jednoho přichází, do rodného Žďáru nad Sázavou se vrací Jiří Bubák. „Žďáru se teď moc nedaří, tak jim jde Jirka pomoct, tak zněla dohoda,“ podotýká trenér. „Bude nám hodně chybět, jak na palubovce, tak v kabině, kam už jednoznačně patřil. Uvidíme, kdy se bude moci vrátit,“ uzavírá basketbalové povídání Petr Pešout. 

 

Foto Jihlavský deník

Štítky BC Vysočina, USK Praha, Litoměřice, Kraj Vysočina, Jihlava, Žďár nad Sázavou, Jakub Novák, Martin Novák, Německo, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BC Vysočina potvrzuje dobrou formu, po výhře nad USK se tlačí na špičku první ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.