Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Lukáš Krpálek byl podesáté vyhlášen českým judistou roku

Jihlavský rodák Lukáš Krpálek se podesáté za sebou stal českým judistou roku. Anketu českého svazu za rok 2017 vyhrál před Pavlem Petřikovem a Davidem Klammertem. Výsledky byly oznámeny dnes v rámci finále extraligy Judo Show Cupu, v němž triumfoval domácí klub USK Praha a i bez Krpálka porazil Vršovice 3:2.

Sedmadvacetiletý Krpálek je nejúspěšnějším českým judistou historie, má na kontě tituly mistra Evropy i světa a v roce 2016 vyhrál olympijské hry. V tomto roce se poprvé představil v nejvyšší váhové kategorii nad 100 kilogramů a hned se probojoval mezi elitu.

Na mistrovství Evropy ve Varšavě získal bronz a vyhrál Grand Prix v Antalyi a čínském Chu-che-chao-tche. Zranění kotníku ho sice připravilo o mistrovství světa, přesto je nyní na světovém žebříčku na devátém místě. A vyhrál patnáct z osmnácti utkání.

„Je to pro mě ocenění, které přijímám hodně rád. Je to podesáté v řadě, takže jsem rád, že se mi to povedlo završit. Ale letos to bylo hodně ohrožené, protože Pavel Petřikov předvedl nádherný rok zakončený pátým místem na mistrovství světa,“ prohlásil Krpálek. „Takže letos by si tohle ocenění zasloužil také Pavel. Škoda, že se nemohou poháry předávat dva. Předváděl nádherné judo, na které je radost se koukat,“ ocenil kolegu z reprezentace.

Anketa Judista roku 2017:

1. Lukáš Krpálek (USK Praha), 2. Pavel Petřikov (Judo Club Hradec Králové), 3. David Klammert (Olomouc), 4. Ivan Petr (Brno), 5. Věra Zemanová (Teplice), 6. Jaromír Ježek (Sokol Praha Vršovice).

Autoři | Foto Michal Doležal, ČTK

Štítky Lukáš Krpálek, judista, Pavel Petřikov, USK Praha, Vršovice, Evropa, olympijské hry, Grand Prix, Varšava, Antalya

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Krpálek byl podesáté vyhlášen českým judistou roku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.