Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Do Luk zavítalo na Dřevěného muže na dvě stovky sportovců. Nejlepšími byli Buček a Veselá

Tradičně první sobota v srpnu patřila legendárnímu „Dřevěňákovi“. Ten si připsal 31. zářez do svého života. Letos opět jedna novinka. K hlavnímu závodu a duatlonu dětí se přidal hobby triatlon. Krásné až úmorné počasí přilákalo do Luk nad Jihlavou celkově 200 malých i velkých sportovců.

Na ty čekalo velmi teplé počasí, hezká závodní trať, celkem čistá voda v nádrži „Gabčíkovo“, cyklistická trasa přes Jeclov a Brádlo a rozpálený povrch na běžecké trati. 

Závodníci hlavního závodu museli uplavat 500 m, u hobby to bylo cca 150 m. Cyklistika se jela za plného provozu, „eliťáci“ museli tento okruh objet dvakrát, „hobíci“ jen jednou. 

Při horkém počasí, kdy teploty dosahovaly na slunci k 35 stupňům, byl běh doslova peklem. Pro hlavní závod trať 5 km, pro hobíky 2,5 km. K cíli nejrychleji upalovalo duo Tuna – Buček. Při druhém okruhu se Martinu Bučkovi podařilo vzdálit od Jardy Tuny a doběhnout si pro vítěství. Třetí doběhl s malou ztrátou Michal Bartík.

Mezi ženami vládla jihlavská triatlonistka Petra Veselá. Druhá skončila Mili Brabcová. Ta už má letos, stejně jako Petra, několik desítek triatlonu a to i těch na tratích polovičního ironmana tzn. 1,9 km plavání – 90 km cyklistiky – 21 km běhu.

Nový závod hobby vyhrál Zdeněk Fiala před druhým Ondřejem Štěpánkem a třetím Jirkou Šíšou. Kategorii žen vyhrála jihlavská cyklistka Simona Kotenová. Druhá byla Eva Trojanová a třetí Aneta Volfová.

Pro děti byl připraven duatlon skládající se z cyklistiky a běhu. Každé dítě, které se dostalo do cíle dostalo pamětní medaili, ze které mělo velkou radost. Nejrychlejší se dokonce dostaly na stupně vítězů při vyhlašování hlavního závodu. Tři kategorie podle věku dětí tj. Mini, Kinder, Maxi. Holky i kluci si skvěle zasportovali. Závod byl rychlý a radost v cíli veliká.

Velké poděkování patří všem pořadatelům, kteří tento krásný závod připravují. Bez nich by si nikdo nezazávodil. Spousta z nich ani není vidět, ale jejich pomoc je nenahraditelná. Celou akci letos spolupořádali Sportovní klub Policie Jihlava a Elitavers Akademy – Sportovní akademie Jihlava.

Foto Libor Kuchyňa | Zdroj Libor Kuchyňa

Štítky Petra Veselá, Martin Buček, Jihlava, cyklistika, Gabčíkovo, Ondřej Štěpánek, Jeclov, Zdeněk Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Luk zavítalo na Dřevěného muže na dvě stovky sportovců. Nejlepšími byli Buček a Veselá | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.