Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Silným bolestem zad navzdory. Lukáš Krpálek vybojoval vítězství na Grand Prix v Číně

Rodák z Jihlavy Lukáš Krpálek stále přesvědčuje sportovní veřejnost, že přestup do nejvyšší váhové kategorie rozhodně nebyl krokem vedle. O víkendu vybojoval v Číně už druhou zlatou medaili v seriálu Grand Prix i přesto, že se potýkal se zdravotními potížemi.

Vítězství v čínském Chu-che-chao-tche je po dubnovém triumfu v Antalyi jeho druhým ve váhové kategorii nad 100 kg, do níž přestoupil na začátku roku. Na Dálném východě uspěl i přes značné bolesti zad, kterého ho v závěrečných bojích limitovaly.

Šestadvacetiletý judista nejprve vyzrál nad Kazachem Orazbajevem, následně zvládl i souboj s Korejcem Kim Sung-minem. V semifinále s Rusem Volkovem Krpálek prohrával, ale poté použil svoji specialitu - držení na zemi. A když ve finále položil na lopatky Mongola Ulzíbajara, mohl se radovat z dalšího prestižního prvenství.

„Pro mě to je hodně cenné, zvláště, když jsem před semifinále zvažoval, že odstoupím, protože zádamě bolí opravdu hrozně,“ váží si úspěchu Lukáš Krpálek. Jihlavského rodáka nyní čeká třídenní kemp v Číně, poté se přesouvá do Japonska na přípravu. Tam bude ladit formu na vrchol sezóny - mistrovství světa, které se v srpnu odehtaje v Budapešti.

 

Foto commons.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Lukáš Krpálek, Čína, Grand Prix, Jihlava, bolest, Antalya, Dálný východ, Japonsko, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silným bolestem zad navzdory. Lukáš Krpálek vybojoval vítězství na Grand Prix v Číně | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.