Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vysočina Gladiators vstupují do play-off. Nedělní zápas proti Liberci určí, zda postoupí do druhé ligy

Klíčové utkání sezóny je tady. Po krasojízdě v základní skupině třetí ligy, kde Vysočina Gladiators vyhráli všechny své zápasy, určí hned první zápas vyřazovací části, zda budou moci hodnotit letošní sezónu skutečně kladně. Tým z Vysočiny v neděli odpoledne nastupuje do semifinálového zápasu proti týmu Liberec Titans. Vítěz tohoto souboje si s největší pravděpodobností zajistí účast ve druhé lize.

Gladiátoři svým působením ve třetí lize pozitivně překvapili snad všechny, co sledují tuzemský americký fotbal. Jižní skupinu opanovali dominantním způsobem, když za sebou nechali i silné Mamuty z Přerova a se šesti výhrami v základní části hladce proklouzli do semifinálových bojů. Zde se utkají s druhám týmem ze severní skupiny - Libercem Titans.

„Po zhlédnutí videozáznamů všech jejich zápasů můžeme hru Liberce přirovnat k Přerovu,“ vidí podobnost trenér Gladiators Ondřej Paulus. „Hrají hodně fyzicky, možná mají o trochu horší obranu a o něco lepší útok. V něm preferují pasovou hru, ale trochu riskují v obraně,“ odhaluje herní prvky nedělního oponenta.

„Tým je natěšen, všichni se poctivě připravují, protože v sázce je hodně a všichni to ví. Tréninky se zintenzivnily, zaměřili jsme se na výbušnost a mentalitu, aby se nestalo, že nastoupíme zlehka. Hráči si ale uvědomují, že nyní jde o mnohem víc než doposud,“ přibližuje náladu v týmu Paulus.

Ten se vyjádřil i ke zdravotnímu stavu svého týmu: „Je konec sezóny, proto jsme nechali odpočinout hráče se zdravotními problémy. Kromě zranéného linemana Stanislava Kubáta a náhradního quarterbacka Karla Vítka budou všichni připraveni.“

Semifinále třetí ligy mezi Vysočina Gladiators a Liberec Titans startuje na hřišti v ulici Na Stoupách v neděli v 15:45.

Foto Facebook Vysočina Gladiators

Štítky Liberec, Vysočina Gladiators, Kraj Vysočina, Přerov, Karel Vítek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Gladiators vstupují do play-off. Nedělní zápas proti Liberci určí, zda postoupí do druhé ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.