Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Naprostá dominance. Vysočina Gladiators vyhráli nad Hellboys 74:0 a vévodí tabulce třetí ligy

V nebývalou ukázku suverenity se proměnil dnešní zápas jižní skupiny třetí ligy amerického fotbalu. Domácí Budweis Hellboys nedokázali vzdorovat veliké převaze Vysočina Gladiators. Ti si po pohodovém výkonu dokráčeli pro vysokou výhru 76:0.

O vítězi utkání nebylo brzy pochyb. Už během první čtvrtiny se dvěma běhovými touchdowny blýskla americká akvizice Josh Purdie, který všem přítomným ukázal svoje unikátní schopnosti. To však byl jenom předkrm před bodovou smrští, která se odehrála ve čtvrtině druhé.

Gladiators si v tomto časovém období připsali hned šest touchdownů. Další dva běhové zaznamenal Purdie a Stanislav Benc, třikrát se prosadil i najčastější příjemce pasů od quarterbacka Ondřeje Pavlase Vojtěch Mašita. Vynikající práci obrany podtrhl bodovou akcí Martin Kulha.

Oba týmy vědomy si jednoznačného stavu už druhý poločas odehráli v uvolněnějším tempu. Ve třetí třetiny zkompletovali bodovou akci Petr Čermák a opět Mašita, i tentokrát je bezchybně našel útočný dirigent Pavlas. Otázku konečného skóre vyřešil ještě jednou Purdie a dlouhým interceptionem do end zóny Kamil Doležal.

„Od začátku zápasu bylo znát, jakým způsobem se bude zápas ubírat,“ hodnotí povedené nedělní odpoledne Jiří Brychta, linebacker Gladiators. „Naše dobrá obrana nechávala na hřišti hodně místa pro ofenzívu a tím pádem jsme mohli tolikrát skórovat.“

Brychta také potvrzuje to, že druhý poločas byl spíše otázkou výše konečného výsledku. „Soupeř už byl samozřejmě demotivovaný. Po druhé čtvrtině se hrálo uvolněně s cílem se nezranit a udržet se v tempu na nadcházející zápas s Přerovem,“ připomíná Jiří Brychta nejbližší zápas, kteří Vysočina Gladiators sehrají s Přerovem Mammoths na domácím hřišti 3. června.

Budweis Hellboys - Vysočina Gladiators 0:74 (0:12, 0:36, 0:14, 0:12)

  

 

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, Stanislav Benc, Martin Kuľha, Petr Čermák, Přerov Mammoths

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naprostá dominance. Vysočina Gladiators vyhráli nad Hellboys 74:0 a vévodí tabulce třetí ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.