Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina Gladiators zdolali Přerov 18:3 a se stoprocentní bilancí jsou v čele tabulky třetí ligy

Velmi cenného vítězství dosáhli američtí fotbalisté Vysočina Gladiators ve druhém kole třetí ligy skupiny jih. Poprvé v historii totiž zdolali Přerov Mammoths, navíc na jejich hřišti, poměrem 18:3. Po dvou kolech je tým z Vysočiny stoprocentní a vévodí průběžné tabulce.

Oproti prvnímu zápasu sezóny se výrazně méně bodovalo. Oba týmy k sobě měly kvalitativně blíž a podle očekávání rozhodovaly obranné formace. Přesto hned v první čtvrtině zafungovala souhra po ose Ondřej Pavlas - Vojtěch Mašita, která dostala hosty do vedení. Nejen do konce první čtvrtiny, ale do konce prvního poločasu už se žádnému z týmů skórovat nepodařilo.

Ve třetí a čtvrté čtvrtině navýšili z hlediska Gladiators vedení krátkými běhy Ondřej Benc a sám quarterback Ondřej Pavlas. Defenzíva Vysočiny vyšachovala všechny útočné pokusy Přerovských s jedinou výjimkou, když v poslední vteřině zápasu domácí potrestali individuální chybu hostů proměněným field goalem za tři body. Na cenné výhře však tento moment nemohl nic změnit. 

„Naše obrana soupeře do ničeho velkého nepouštěla,“ hodnotí neprostupnost hostující defenzívy její člen, linebacker Jiří Brychta. „Udělali jsme velký krok do play-off a určitě i tam chceme uspět. Přestože Liberec je asi ještě těžší soupeř neř Přerov. Teď máme dva týdny na přípravu na Budweis Hellboys a věřím, že se na ně dobře připravíme,“ vzhlíží k dalšímu zápasu.

Za Vysočinu Gladiators se představila i nová americká akvizice Josh Purdie a vedl si velmi dobře. Díky svým schopnostem dokázal zastat jak roli v obraně (pozice free safety), tak i v útoku (pozice wide receivera), důvěru dostal i ve special teamech. „Začlenil se velice dobře, zaznamenal dokonce jeden interception. Těšíme se na jeho punt returny, to bude pro domácí diváky určitě velký zážitek,“ zve tímto Jiří Brychta na první domácí zápas sezóny, který se odehraje 8. května v 16 hodin na hřišti v ulici Na Stoupách. 

Přerov Mammoths - Vysočina Gladiators 3:18 (0:6, 0:0, 0:6, 3:6)

 

Foto Bear Foto, Facebook Přerov Mammoths

Štítky Kraj Vysočina, Přerov, Vysočina Gladiators, Přerov Mammoths

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Gladiators zdolali Přerov 18:3 a se stoprocentní bilancí jsou v čele tabulky třetí ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.