Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vysočinu Gladiators čeká třetiligová premiéra, v neděli zajíždějí k pardubickým Bucks

Již zítra po obědě vstoupí do třetiligové sezóny tým amerického fotbalu Vysočina Gladiators. Tým, který do vyšší soutěže postoupil díky vítězství v červencovém Iron bowlu, se představí v Pardubicích, kde hrají East Bohemia Bucks. Za hosty budou bojovat i nově příchozí hráči.

Největší změnou pro americké fotbalisty Gladiators je přechod na tzv. jedenáctkový fotbal (na hřišti má každý tým jedenáct hráčů). Během loňského roku se ve čtvrté lize hrál fotbal pouze osmičkový, což je velmi zásadní změna charakteru hry.   

„I soupeři budou silnější,“ upozorňuje Jiří Brychta, linebacker týmu. „Čekají nás Budweis Hellboys, Přerov Mammoths a East Bohemia Bucks, proti kterým jsme hráli i loni ve čtvrté lize,“ připomíná zítřejšího soupeře, kterému uštědřili potupnou výhru 100:0. „Zdá se, že mají užší soupisku, ale nechceme je rozhodně podceňovat,“ potvrzuje maximální koncentraci Gladiators před premiérovým utkáním.

Přípravný proces před sezónou začal v září, kdy se konaly nábory, a od října se konaly společné týmové tréninky. V březnu tým na týden navštívil i americký univerzitní trenér Kirk Talley. „Od něj jsme si opět vzali hrozně moc co se týká jak ofenzívních, tak defenzívních schémat,“ oceňuje Brychta jeho přínos. Jako mírnou nevýhodu naopak vidí absenci přípravného utkání, které by zejména pro nováčky bylo užitečným testem.

Právě několik nováčků, kteří se připojili během náborů, lze očekávat v zítřejší zahajovací sestavě. Kromě nich přivítal realizační tám Vysočiny Gladiators dvě americkým fotbalem ostřílené posily. Jde o linebackera Michala Renga, který přišel na hostování a rovnou na přestup přišel lineman David Vrba, český reprezentant, využitelný jak obranné, tak útočné lajně. „Michal rychle zapadl do kolektivu a bude velikým přínosem jak na hřišti, tak při předávání zkušeností ostatním,“ chválí posily Jiří Brychta, který se zároveň stará i o marketing týmu. V nejbližší době bude také představena nová akvizice ze Spojených států.  

Z odchody lze zmínit pouze linbackera Romana Fialy, který se vrací z hostování do Hradce Králové. Zítřejší utkání proti Bucks se bohužel nebude týkat wide recievera Ondřeje Hodače, který se nešťastně zranil na jednom z posledních tréninků. Jinak je marodka prázdná.

„Po měsících tréninků jsme na první mistrovský zápas strašně natěšení, chceme si dokázat, že věci z tréninku dokážeme aplikovat přímo v utkání,“ doufá v úspěšný start do sezóny Jiří Brychta. 

Foto Facebook Vysočina Gladiators

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Pardubice, Vysočina Gladiators, trénink, Přerov Mammoths, Milwaukee Bucks, FC Hradec Králové, Roman Fiala, Kirk Talley, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu Gladiators čeká třetiligová premiéra, v neděli zajíždějí k pardubickým Bucks | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.