Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Axis Noční desítku ovládl Jakub Smetana, mezi ženami byla nejrychlejší Kristýna Dvořáková

V sobotu večer na prostranství u řeky Jihlavy proběhl již třetí ročník nevšedního závodu Axis Noční desítka. Bezmála 500 běžců závodilo v několika věkových kategoriích, kromě základní desetikilometrové tratě byla připravena i její poloviční vzdálenost.

Podmínky pro zdárný průběh závodů byly příznivé. Téměř jasno, teplotně optimální vzhledem ke konci března. Účastníků rok co rok přibývá, tentokrát si cestu do areálu Český mlýn našlo okolo pěti stovek závodníků, kteří si za svoji účast a nasazení odnesli unikátní dřevěné medaile jako památku na absolvování nočního závodu. Poděkování jistě zaslouží všichni oragnizátoři a dobrovolníci, kteří se zasloužili o jednoznačně pozitivní dojem, který celá akce zanechala. Pojďme si připomenout ty nejúspěšnější závodníky v hlavních kategoriích.

Na hlavní desetikilometrové trati mezi muži dominoval Jakub Smetana, s téměř dvouminutovou ztrátou za ním dorazil Kamil Kyrš, jako třetí proťal cílovou čáru Libor Eremka. Mezi ženami byla nejrychlejší Kristýna Dvořáková, následována Petrou Veselou a Olgou Krčálovou.

Poloviční distanci ovládl s velkou převahou Jakub Exner, na stříbro dosáhl Tomáš Štveráček, bronz udělal radost Davidu Škrdlovi. Všem ostatním ženám vypálila rybník teprve patnáctiletá Zuzana Doležalová, tu mezi nejlepšímu doplnila Hana Buřičová a Lucie Horáková.

Kompletní výsledková listina je k nahlédnutí ZDE.  

Foto Veronika Ježková

Štítky Jihlava, Petra Veselá, Zuzana Doležalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Axis Noční desítku ovládl Jakub Smetana, mezi ženami byla nejrychlejší Kristýna Dvořáková | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.