Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Florbalistky SK Jihlava vyřadily v play-off rivalky z FBŠ, teď je čeká série s Vysokým Mýtem

Druhý březnový se odehrálo první kolo play-off první ženské florbalové ligy. SK Jihlava si jako vítěz základní části vybral svého městského rivala FBŠ. Po dvou výhrách, z nichž zejména ta první se nerodila lehce, nakonec favorizovaný SK postupuje do semifinále, kde se střetne s Vysokým Mýtem.

První zápas série ukázal, že pozice favorita v derby není tak jasná, jak se může na první pohled zdát. Hráčky FBŠ vstoupily do utkání s velkým nasazením a po první třetině vedly 2:0. Do druhé třetiny ale SK zkonzolidoval síly a předvedl šestigólový uragán, kterému soupeř neuměl čelit. Možná vlivem uspokojení ale v závěrečném dějství domácí hráčky chybovaly a umožnily FBŠ návrat do zápasu, který se nakonec rozhodoval až v samostatných nájezdech. V těch byl nakonec šťastnější tým SK Jihlava.

Nedělní odvetě byla na obraty ve skóre chudá. SK Jihlava si rychle vytvořil náskok, který v průběhu zápasu utěšeně narůstal. Soupeřkám z FBŠ už trošku došly fyzické a možná i psychické síly a čestý úspěch zaznamenaly až v závěru. Přesto sérii odehráli se ctí a oponentovi nenechaly nic zadarmo. Dalším pozitivem víkendových utkání byla hojná účast diváků.

Pro FBŠ Jihlava sezóna končí, zatímco SK Jihlava už regeneruje síly a připravuje taktiku na další kolo play-off, ve kterém se střetne s FTC Vysoké Mýto. Série vypukne v sobotu ve sportovní hale SK. V páteční rubrice "Kam za sportem" bude určern i přesný čas začátku utkání.

SK Jihlava - FBŠ Jihlava 7:6 po sam. nájezdech (0:2, 6:1, 0:3)

Branky: 27. a 32. Pavlicová, 29. Pálková, 30. Bednářová, 34. Kastnerová, 35. Rychlá, rozh. nájezd Kastnerová - 19., 27. a 54. Šťastná, 19. Korešová, 49. Adamová, 56. Přibylová.

FBŠ Jihlava - SK Jihlava 1:6 (0:2, 0:3, 1:1)

Branky: 59. Vaněčková - 33. a 44. Svobodová, 12. Pavlicová, 17. Soukupová, 24. Sedláčková, 26. Bednářová.

 

 

Foto www.fbsjihlava.com

Štítky SK Jihlava, playoff, FBŠ Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky SK Jihlava vyřadily v play-off rivalky z FBŠ, teď je čeká série s Vysokým Mýtem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.