Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Sen o zlatém hattricku se rozplynul. Hokejbalisté SK Jihlava dovezli z Litoměřic stříbro

Litoměřický Zimní pohár patří k nejvýznamnějším hokejovým turnajům, kde se pravidelně střetávají celky nejen z České republiky. V takto nabité konkurenci v posledních dvou letech triumfovali hráči SK Jihlava a očekávalo se, zda o prvním únorovém víkendu završí zlatý hattrick. Nebylo k tomu daleko, ale finále se museli sklonit před domácími Killers. Přesto je pro jihlavský tým stříbro z prestižního turnaji velmi pěkným úspěchem.

Jihlava přicestovala na sever Čech s mladým výběrem, který čítal devatenáct jmen. Trenér Staněk do svého výběru nominoval i trojlístek nadějných dorostenců (Zbořil, Zeman, Herman), který na turnaji rozhodně nezklamal. Celkově byl tým ze srdce Vysočiny od začátku turnaje pod tlakem, neboť přijel jako šampión z posledních dvou ročníků.

Staňkovi svěřenci papírové předpoklady naplnili ve skupině, kterou bez větších problémů vyhráli. Nejprve si zastříleli proti Horním Počáplům, poté přetlačili loňský stříbrný celek Horní Břízu, aby následně rozstříleli Liberec 5:0. V posledním zápase skupinové fáze stačila ke stvrzení prvního místa i bezbranková remíza s Kert Parkem Praha.

V semifinále Jihlava vyzvala Kladno, které mělo v sestavě hráče z extraligového celku včetně reprezentačního útočníka Schnaubelta. Velkou bitvu plnou emocí, osobních soubojů a řady potyček nakonec Jihlava zvládla a po výhře 4:1 postoupila potřetí v řadě do finále tamního turnaje.

V něm se střetla se suverénním celkem domácích Litoměřic. Ten čekal na prvenství v turnaji dlouhých osm let, a tak měl o motivaci postaráno. Navíc jej za vítězstvím hnala zaplněná tribuna, což jim také vlilo patřičnou porci sil. I díky tomu vstoupili hokejbalisté Litoměřic do zápasu lépe a šli také zaslouženě do vedení. To za pár minut později Jihlava smazala, a tak svítil v polovině zápasu na světelné tabuli nerozhodný stav 1:1.

V další fázi hry však přišel ze strany jihlavského týmu výpadek, který Litoměřice v rozmezí dvou minut potrestali třemi zásahy. Jihlava pak už ani přes mohutný finiš tříbrankové manko dohnat nedokázala, a tak se jí sen o zisku zlatého hattricku rozplynul. Přesto se mohla zpět na Vysočinu vracet s odstupem času spokojená. Po turnaji odměnil jejich výkony i početný fanklub, který s týmem cestoval na celý víkend do Litoměřic.

„Odehráli jsme tady dobrý turnaj. Sice jsme skončili jako poražený finalista, což je vždy nepříjemné, ale s odstupem času budeme turnaj vnímat jako podařený. Dostat se v této silné konkurenci třikrát za sebou do finále, to je výtečný počin. Navíc je každá medaile z velké akce úspěchem,“ hodnotil turnaj kapitán Jihlavy Král, který dodal: „Finále zvládly Litoměřice lépe po taktické stránce. Hrály důrazněji, dělaly méně faulů a v koncovce měly více štěstí, než my. Náš tým mohl z turnaje odcestovat se zdviženými hlavami, protože zanechal dobrý dojem.“

Základní skupina

SK Jihlava - HBC Horní Počáply 6:0 (Fejt 2x, Střecha, Herman, Zápotočný, Danko), 
SK Jihlava - SK Horní Bříza 3:1 (Střecha, Jiskra, Trybuček)
SK Jihlava - HBC Warriors Liberec 2016 5:0 (Trybuček 2x, Zápotočný, Bohatý, Smutný)
SK Jihlava - HC Kert Park Praha 0:0

Čtvrtfinále 
Draci Kladno - HBC Horní Počáply 6:0, HBC Fireball 99 Plzeň - SK Horní Bříza 2:1

Semifinále
SHC Killers Litoměřice - HBC Fireball 99 Plzeň 1:0
SK Jihlava - Draci Kladno 4:1 (Fejt, Trybuček, Koch J., Král)

O 3. místo
Draci Kladno – HBC - Fireball 99 Plzeň 3:1

Finále:
SHC Killers Litoměřice - SK Jihlava 4:2
(Danko 2x)

Konečné pořadí: 1. SHC Killers Litoměřice, 2. SK JIHLAVA, 3. Draci Kladno, 4. HBC Fireball 99 Plzeň, 5. SK Horní Bříza, 6. HBC Horní Počáply, 7. JVSK Slza Přibyslavice, 8. HC Kert Park Praha, 9. Pardubice, 10. HBC Warriors Liberec 2016.

Sestava Jihlavy: Koch F. – Harasim, Zbořil, Habermann, Jiskra, Koch J., Hrbáč – Růžička, Danko, Střecha – Koudelka, Zápotočný, Král – Fejt, Trybuček, Herman – Zeman, Bohatý, Smutný.

 

Autoři | Foto Petr Král

Štítky SK Jihlava, HC Stadion Litoměřice, finále, HC Dukla Jihlava, Česko, Rytíři Kladno, stříbrná medaile, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Fritz Koch-Gotha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen o zlatém hattricku se rozplynul. Hokejbalisté SK Jihlava dovezli z Litoměřic stříbro | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.