Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Mladí sportovci z Vysočiny se neztratili - na Olympiádě dětí a mládeže získali osmnáct medailí

Slzy štěstí i zklamání provázely poslední týden reprezentanty Vysočiny, kteří na Olympiádě dětí a mládeže bojovali o medaile. Akce napsala i několik silných příběhů, mimo jiné i s vysočinskou stopou.

Hned v prvním dni byli úspěšní plavci a plavkyně. „Sára Jarošová byla první, kdo mohl vystoupat na stupně vítězů za Kraj Vysočina. Ve finále polohového závodu nepatřila k největším favoritkám, přesto si doplavala pro bronz. Vynikající výkon podal také David Mazzarese, který vybojoval první zlato,“ uvedla krajská mluvčí Jitka Svatošová s odkazem na Český olympijský svaz. Třetí místo pak v pondělí brala také dívčí štafeta.

Silný příběh napsala Jasmína Trněná, která překonala vážné zranění a vrátila se ještě silnější. K titulu mistryně republiky přidala na Olympiádě dětí a mládeže čtyři medaile -zlato, stříbro a dva bronzy. Přitom letos v březnu řešila patálie s natrženými vazy v koleni. „Přišli jsme na to ale až po dvou týdnech, doktorům se nechtělo věřit, že s tím mohla chodit. Jasmína má hodně svalů, a tak jí vazy držely,“ vysvětlila trenérka a maminka Kateřina Trněná.

V dalších dnech přidali bronzové medaile karatista Oliver Krmíček v disciplíne kumite a také stolní tenisté Filip Hejkal a Jan Machovec.

Z šestnáctého místa tabulek bral zlato

Vítězství mohly stavit volejbalistky, které vyhrály finále proti Úsetckému kraji 2:1. „Zatím nám to tak úplně nedochází. Třeba si to uvědomíme na medailovém ceremoniálu. Chtěli jsme především vylepšit umístění z minulé Olympiády dětí a mládeže, kde jsme skončili šestí. A to se povedlo,“ komentoval zápas trenér Jan Bažó. Proti stejnému soupeři hráli hoši z Vysočiny o bronz, ti však neuspěli.

Pět medailí pak přidali atleti. Překvapil zejména oštěpař Sebastián Andrejev. Třebaže byl v tabulkách na šestnáctém místě, hned prvním hodem si vylepšil svůj osobní rekord na 54,18 metrů, dostal se do vedení a nikdo se mu ani nepřiblížil. Má tak zlato. „Vůbec jsem to nečekal. Je to moje první medaile z velké akce. Ten úvodní hod se mi fakt povedl a jsem za to opravdu hodně rád,” řekl vítěz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky Olympiáda dětí a mládeže, medaile, plavání, David Mazzarese, Jasmína Trněná, volejbal, atletika, Sebastián Andrejev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí sportovci z Vysočiny se neztratili - na Olympiádě dětí a mládeže získali osmnáct medailí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.