Počasí dnes27 °C, zítra17 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Jihlavský závodník Martin Prokop si z rally na Sardinii veze bramborovou medaili

Skvělý výsledek si při svém devatenáctém startu na Rally Italia Sardegna připsal na své konto jihlavský závodník Martin Prokop. Se Škodou Fabia RS Rally2 a Michalem Ernstem dojel v první desítce absolutního pořadí, ve své kategorii byl čtvrtý.

Martin Prokop se poslední roky soustředí zejména na Rally Dakar, ve které letos vylepšil své vlastní i české maximum v kategorii automobilů, když dojel pátý. Vrací se ale i na své oblíbené závody z kalendáře Mistrovství světa, jedním z nich je nepochybně závod na Sardinii.

Od startu si závod užíval. Po prvním dni byl desátý v kategorii WRC2 a pochvaloval si podporu, které se mu na trati dostává. „Je tady spousta českých fanoušků, nádherná atmosféra a jede se hrozně jednoduše, to auto je prostě fantastické a baví nás to,“ zhodnotil Martin Prokop úvodní fázi.

Úspěšný nedělní útok

V sobotu se už jihlavský závodník posunul na páté místo. Pochvaloval si náročnost tratí a řekl, že v závěru etapy jel nejlépe, jak umí. „Jsme spokojení a jestli nás někdo předjel, tak si to zaslouží,“ uznal sportovně ve chvíli, kdy ještě neznal průběžné výsledky.

Rozestupy mezi posádkami byli před závěrečným dnem malé a Prokop se rozhodl zaútočit na čtvrté místo v kategorii WRC2. To se mu podařilo, v pořadí se posunul a skvělý výsledek udržel až do cíle.

„Po patnácti letech tady zase neskutečný souboj a skvělý pocit, i když je to čtvrté místo. Jsem nadšený, hrozně jsme si to užili.“ radoval se v cíli jezdec, zatímco fanoušci skandovali jeho jmého.

Sportovec roku Kraje Vysočina Prokop jim nezapomněl poděkovat za podporu, ocenil také tým MP-Sports, který mu připravil závodní fabii. Na závěr pak sdílel vtipnou fotku, kde má on i jeho spolujezdec Michal Ernst na krku medaili z brambory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Prokop/facebook | Zdroj Martin Prokop/facebook

Štítky Martin Prokop, rally, závod, Škoda Fabia RS Rally2, WRC2, bramborová medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský závodník Martin Prokop si z rally na Sardinii veze bramborovou medaili | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.