Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Sokolové z celé Vysočiny míří do Třebíče. V sobotu se tam koná jejich první krajský slet

Zhruba tisícovka cvičenců z dvaceti sokolských jednot na Vysočině se v sobotu 25. května představí v Třebíči na prvním krajském sokolském sletu před celostátním finále v Praze.

„Sokolské slety v sobě od počátku nesou obrovskou dávku radosti a silného pozitivního prožitku. Podobné chvilky jsou pro většinu lidí dnes stále vzácnější a o to si jich více vážíme” řekl Martin Zuzaňák, tajemník sokolské župy plukovníka Švece. Na pořadatelství s nimi spolupracuje Havlíčkova župa.

Oblastní, župní a krajské slety uvidí během května a června diváci v 38 městech a zapojí se do nich více než třicet tisíc cvičenců. Vrcholem pak bude sletový týden v Praze od 30. června do 5. července 2024, na který z celého Česka přijede až dvacet tisíc účastníků. 

Sokolský stadion vyzdobí sletová brána, kterou doplní vlajkořadí. Tím se připomíná sláva sokolských prvorepublikových sletů. Program pro veřejnost začne ve dvě hodiny odpoledne. „Návštěvníci se mohou těšit na ukázku devíti hromadných skladeb, včetně ukázky moderních sportů, jako je estetická skupinová gymnastika, cvičení na trampolínách nebo vystoupení mažoretek,“ informovala za pořadatele Jana Kalášková.

Očekává se značný zájem diváků, mohlo by jich přijít kolem patnácti set. „Každý slet konaný od roku 2006 v Třebíči má vyšší návštěvnost. V roce 2018 už byla kapacita stadionu relativně plná. Díky tomu, že se navýšil počet cvičenců a slet je stále známější. Předpokládáme, že účast bude větší,“ odhadl starosta župy plukovníka Švece Jozef Šabľa.

Podle starosty České obce sokolské Martina Chlumského jsou regionální slety velmi důležité. Propagují sokolské župy v místě jejich působení a upevňují jejich pozice v rámci kraje. „Sokol se dostane do povědomí veřejnosti a osloví nové zájemce o sportovní a kulturní činnost. Návštěvníci zažijí společně s námi atmosféru, která se opakuje jednou za šest let,“ vysvětlil Martin Chlumský. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Česká obec sokolská | Zdroj Česká obec sokolská

Štítky Sokol, slet, sokolský slet, stadion, Třebíč, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolové z celé Vysočiny míří do Třebíče. V sobotu se tam koná jejich první krajský slet | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.