Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Miroslav Rypl a Kateřina Beroušková získali v Novém Městě české tituly v běhu na lyžích

Miroslav Rypl z Dukly Liberec získal v Novém Městě na Moravě titul mistra republiky v běhu na lyžích na 10 km klasickou technikou. V závodě žen na poloviční trati obhájila loňské prvenství Kateřina Beroušková z SC Plzeň.

Ryplovi stačilo k titulu druhé místo. Stejně jako páteční sprint se i dnešní závod stal kořistí Slováka Petera Mlynára, jenž tak vyhrál 79. ročník Zlaté lyže.

Mlynár vytěžil maximum z výhody, že vybíhal na trať až jako předposlední. Dvacet sekund před ním startoval obhájce titulu Aleš Razým, který skončil třetí. „Razým držel dobré tempo. Jel jsem naplno, chtěl jsem jej dojet, což se mi nepodařilo, ale výborně mě potáhl. Bez tohoto kontaktu bych asi nezvítězil,“ okomentoval závod Mlynár.

Miroslav Rypl závod nejrychleji rozjel, po prvním ze tří okruhů měl nejlepší mezičas. „V závěru mě hodně stahoval Razým. Jsem rád, že se mi podařilo malý náskok udržet,“ poznamenal Rypl, kterého od třetího Razýma dělila 1,3 sekundy.

Beroušková porazila soupeřky výrazným rozdílem: druhá Karolína Grohová měla ztrátu 28,8 sekundy, třetí Kateřina Janatová už téměř minutu. Závody provázelo husté sněžení. „Konečně pravé zimní počasí, které mám ráda. Vítězstvím jsem si spravila náladu po pátečním finále ve sprintu, kde jsem doplatila na několik kolizí,“ uvedla Beroušková.

Ta věří, že by jí dnešní úspěch mohl pomoci v nominaci na únorové mistrovství světa v Lahti. „Ráda závodím klasicky, jsem ráda, že se mi to podařilo potvrdit. Ve Světových pohárech se mi v konkurenci s lepšími závodnicemi tolik nedařilo. Většinou jsem se zatavila v prvních kilometrech. Dnes to bylo jiné,“ dodala spokojená vítězka.

V neděli mistrovství republiky uzavřou závody mužů na 10 km a žen na 5 km volnou technikou s hromadným startem. Tituly obhajují Jakub Gräf z Dukly Liberec a a právě Kateřina Beroušková.

Foto www.skinordic.cz | Zdroj ČTK

Štítky Kateřina Razýmová, Miroslav Rypl, Nové Město na Moravě, Dukla Liberec, Aleš Razým, běh na lyžích, Plzeň, Peter Mlynár, Karolína Grohová, Kateřina Janatová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Rypl a Kateřina Beroušková získali v Novém Městě české tituly v běhu na lyžích | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.