Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Novém Městě na Moravě jsou v lese se singlrekem polomy, sezona zatím nezačala

V lese Ochoza se singltrekem v Novém Městě na Moravě na Žďársku vyhlásila správa lesů minulý týden kvůli popadaným a vyvráceným stromům vstup na vlastní nebezpečí. Sezona začne ve sportovním areálu v polovině tohoto měsíce, ale je možné, že některá místa budou ještě uzavřená.

Polomy způsobilo zimní počasí a nedávný vítr, opět tam také začíná škodit kůrovec. „Takže ty škody byly velké, nicméně daří se je rychle odstraňovat,“ uvedl novoměstský starosta Michal Šmarda (SOCDEM).

Dodal, že je možné, že po oficiálním otevření singltreku bude zavřená část červené trasy a bude se objíždět po náhradní cestě. Předpokládá, že z celkové délky singltreku by se takové omezení mohlo týkat nejvýše desetiny.

Novoměstská síť adrenalinových tras pro jezdce na horských kolech, jimž se říká singltrek, měří okolo 30 kilometrů. Úzké jednosměrné trasy se klikatí lesem Ochoza vedle sportovní Vysočina Areny deset let.

Tratě jsou přístupné zdarma

Pracovníci tam kromě odstraňování poškozených stromů a větví opravují po zimě i samotné trasy. Nejnáročnější úseky singltreku se podle starosty touto dobou spravují vždycky. Opravy po zimě pak stojí město stovky tisíc korun ročně.

Singltrek je přístupný zdarma od poloviny dubna do konce října, každý ze sportovců si sám vybírá, jakou trasu pojede. Úrovní obtížnosti je pět a provoz je jednosměrný. Vyznavači podobných tras mohou také do Telče, areál Lipky je spíše pro začátečníky nebo děti, na své si tam tak přijdou celé rodiny.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vysočina Tourism

Štítky ČR, kondice, příroda, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě na Moravě jsou v lese se singlrekem polomy, sezona zatím nezačala | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.