Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První domácí zápas přinesl jednoznačné vítězství, Gladiators deklasovali Ústí nad Labem 49:7

Dva zápasy, dvě výrazné výhry. Vysočina Gladiators, obhájci titulu v nejvyšší tuzemské soutěži, se po výhře v Pardubicích o víkendu představili i před vlastními diváky. Na hřišti v ulici Na Stoupách, kam se tým po letech vrací, nedali šanci Ústí nad Labem Blades, které jednoznačně porazili 49:7. V severní skupině Snapbacks ligy patří týmu z Vysočiny průběžná první pozice o skóre před Ostravou.

První čtvrtina patřila domácím. Vít Bezecný, který při absenci Dundáčka dirigoval útok gladiátorů, nacházel svými přihrávkami Davida Caltu, zatímco po zemi posouval míč Dunovský. Drive zakončil 28 yardovým během Ashton Heard a Gladiators šli do vedení. Zato útok Blades se celý první poločas trápil. Jejich první tři útočné drivy skončily vždy “3 a ven”, zasloužili se o to svými sacky Prosr, Švec a Kulha. Zato útok domácích pod taktovkou jindy náhradního quarterbacka Bezecného šlapal na jedničku. Druhý touchdown Gladiátorů zaznamenal sám Bezecný, který využil dobrou pozici na hřišti po ziscích Hearda a Chramosty.

Ve druhé čtvrtině tým z Vysočiny navýšil své skóre na 28:0. Nejprve Heard zachytil 20yardovou přihrávku od Bezecného a následně po 30yardovém zisku Chramosty zkompletoval 26 yardovou přihrávku pro touchdown Mašita. Na straně Blades si dlouhé yardy po zemi i vzduchem připisovala posila v dresu hostí Vincent Breton-Robert, dostat Ústí na scoreboard se mu ale nepovedlo. Nejslibněji vyhlížející akci hostů zastavil na čtvrtý down na 32 yardové linii Gladiators Michal Reng. Obrana Blades v závěru poločasu přeci jen zabrala, Petr Barcal vyrazil Bezecnému míč z ruky a postaral se tak o jediný turnover zápasu.

Druhý poločas začali hosté na 40 yardové linii po dobrém returnu Vincenta Breton-Roberta. Právě running back Blades díky výbornému výkonu a faulům gladiátorské obrany dostal svůj útok do red zone. Odkud následně po zachycení 13yardové přihrávky od Ferrase El-Hendiho i skóroval. To bylo ovšem ze strany hostujícího útoku všechno. Gladiators kontrolovali tempo zápasu především po zemi, dlouhé běhy Dunovského a Chramosty připravily pozici pro Hearda, který po krásné individuální akci zapsal svůj třetí touchdown v zápase.

Další touchdown Gladiators skóroval 3 yardovým během Dunovský, čímž aktivoval mercy rule. Účet utkání završil ve čtvrté čtvrtině 34 yardovým během Chramosta a Gladiators si tak pohodlně dokráčeli k vítězství 49:7.

Za dva týdny vyrazí Vysočina Gladiators do Ostravy, kde se utkají s dosud neporaženými Steelers o první místo v severské skupině. Blades se představí poprvé doma proti nováčkovi soutěže, pardubickým Stallions.

Vysočina Gladiators  - Ústí nad Labem Blades 49:7 (14:0, 14:0, 14:7, 7:0)

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Milfait | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Snapbacks liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První domácí zápas přinesl jednoznačné vítězství, Gladiators deklasovali Ústí nad Labem 49:7 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.