Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Druholigovými mistry díky drtivé výhře. Hokejbalisté SK Jihlava ovládli rozhodující finálový zápas 11:0

Za stavu 2:2 na zápasy leckdo předpokládal, že rozhodující pátý zápas finálové série mezi SK Jihlava a Sudoměřicemi nabídne dramatickou podívanou. Domácí však tento scénář naprosto nepřipustili a svého soupeře porazili drtivě 11:0. Zaslouženě tak zvedli pohár pro vítěze druhé ligy skupiny Morava jih.

Jihlavští hokejbalisté nedokázali v Sudoměřicích proměnit ani jeden ze dvou vybojovaných mečbolů a oslavit druholigové prvenství už na jihomoravském asfaltu. Finálová série tak vygradovala rozhodujícím soubojem zpátky v krajském městě Vysočiny. A tam jsou domácí velmi silní, navíc měli v zádech téměr dve stě fanoušků.

Předchozí dva zápasy byly na góly velmi chudé (dvakrát 1:0 pro Sudoměřice), sobotní duel se ale odehrával naprosto jednoznačně podle jihlavských not. Hotovo bylo vlastně hodně rychle. Hned po půlminutě zápasu se prosadil Bohatý, po další minutě zdvojnásobil vedení Ileček. Další dva údery si Jihlavaně nechali na 9. minutu, kdy přesně zacílil kapitán Král, vzápětí ho napodobil Střecha.

Domácí nepolevili ani ve druhé třetině a ve velké euforii přidávali další branky. Za tři minuty zkompletoval hattrick Střecha, dlouho na sebe nenechaly čekat ani přesné zásahy Vávrů, Pošvic a podruhé Ileček. Nebohým Sudoměřicím v poslední periodě vstřelil desátý gól Král a střelnici uzavřel Bakus.

Hokejbalovým hřištěm se tam mohlo ozývat "Tak jsme první, no a có", kapitán Petr Král mohl vzápětí pozvednout trofej pro nejlepší tým skupiny Morava jih. SK Jihlava nyní bude bojovat o postup do první ligy v baráži. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ladislav Jonák

Štítky SK Jihlava, hokejbal, druhá liga, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druholigovými mistry díky drtivé výhře. Hokejbalisté SK Jihlava ovládli rozhodující finálový zápas 11:0 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.