Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihlavská reprezentace v malé kopané sahala v prvním semifinále po výhře, Příbram však v závěru srovnala

Velmi nadějně měla rozehraný jihlavská reprezentace první zápas semifinále Superligy malého fotbalu. Proti Příbrami vedla krátce před koncem utkání o dva góly, závěr ale nezvládla a remizovala 4:4. Odveta na půdě středočeského soupeře se odehraje v příštím týdnu.

Jihlava, která kvůli rekonstrukci umělé trávy sehrála nedělní zápas v azylu v Jaroměřicích nad Rokytnou, vstoupila do prvního semifinále ideálně, hned v první minutě se prosadil Richard Svoboda. O pět minut později však srovnal příbramský Jiří Junek. V 17. minutě vrátil domácím Miners vedení Robin Hrobař, Příbram vyrovnala zásluhou Petra Sirotka. Přesto Jihlava odcházela do poločasové přestávky spokojenější, na 3:2 upravil Jakub Göth.

Když ve 38. minutě zvýšil vedení Jihlavských Jiří Míča, vypadalo to s domácími už dobře, zvláště když si i nadále vytvřeli šance, v zakončení ale selhávali. A tak přišel trest. V 53. minutě totiž snížil hostující David Malý a o pouhé dvě minuty nato si nešťastně srazil míč do vlastní branky Michal Prokeš. Stav 4:4 vydržel až do konce.  

„Měli jsme vyhrát, do odvety by to bylo lepší, ale způsobili jsme si to sami,“ uznal po zápase pro web superliga.cz jihlavský útočník Jakub Göth„Mrzí mě, že jsme hrozně moc tutovek nedali a srazili jsme si do brány snad tři vlastňáky. Ale rozhodly naše neproměněné šance, měli jsme snad pět ložených,“ mrzelo Götha.

Remízový výsledek 4:4 nahrává do odvety více Středočechům. „Určitě to beru pozitivně, dokázali jsme urvat bod, který je v play-off strašně cenný a vážíme si ho. Doma to musíme zúročit, abychom postoupili,“ radoval se příbramský hráč Ondřej Drašnar„Jihlava měla dvě tři tutovky, které neproměnila, pak jsme dávali góly z takových brejků. Nevím, zda při tom posledním se to tam blbě odrazilo od něčí nohy, ale to nám pomohlo,“ těšilo hostujícího hráče.

I Jihlava v tomto ročníku zvládla několik těžkých utkání a vidina Superfinále je lákavá. „Šance pořád vidím minimálně padesát na padesát, určitě je to vyrovnané. Mohli jsme sice vyhrát, ale myslím, že u nich to může být opačně. Pojedeme tam v nejsilnější sestavě a chceme zvítězit,“ prohlásil Göth.

Odveta semifinále se hraje v Příbrami v úterý 13. června od 20 hodin. 

Jihlava Miners – Partyzan Příbram 4:4 (3:2)

Branky a nahrávky: 1. Svoboda (Míča), 17. Hrobař (Míča), 29. Göth (Ošmera), 38. Míča (Brtnický) – 6. J. Junek (Bálek), 24. Sirotek (Drašnar), 53. Malý, 55. vlastní Prokeš. 

Rozhodčí: Sýkora – Prudil. 

Jihlava Miners: Lukáš Konrád (Tomáš Pokorný) – Petr Ošmera, Robin Hrobař, David Brtnický, Richard Svoboda, Michal Votoupal, Jakub Göth, Michal Prokeš (C), Jiří Míča.

Partyzan Příbram: Ondřej Beran – Martin Štochl, Jiří Junek (C), Petr Sirotek, Patrik Junek, David Malý, Matěj Bálek, Ondřej Drašnar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto superliga.cz | Zdroj superliga.cz

Štítky malá kopaná, Superliga, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská reprezentace v malé kopané sahala v prvním semifinále po výhře, Příbram však v závěru srovnala | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.