Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava slavit druholigový titul zatím nemohou, v Sudoměřicích dvakrát těsně prohráli. Rozhodne se v sobotu

Hokejbalisté SK Jihlava se zatím trofejí pro vítěze druhé ligy pyšnit nemohou. Ve finále proti Sudoměřicím nezužitkovali ani jeden mečbol, který si vybojovali v domácích zápasech. Na jihu Moravy však dvakrát shodně prohráli nejtěsnějším rozdílem 1:0 a o prvenství se rozhodne až za týden v Jihlavě.

Jihlavští hokejbalisté si v minulém týdnu po dvou domácích výhrách vytvořili výbornou pozici pro zápasy v Sudoměřicích. Na jihomoravském betonu se jim však střelecky vůbec nedařilo a přestože v obou zápasech inkasovali dohromady jen dvě branky, odjíždějí domů na Vysočinu se sklopenými hlavami.

Oba duely totiž nabídly urputnou defenzivní bitvu bez mnoha šancí, nakonec vždy rozhodla jen jedna branka na straně domácích. Zatímco v sobotu rozhodl pozdním gólem Balát, v neděli se do černého jako jediný trefil Hujsa v první třetině. 

„Zápasy byly jako přes kopírák. Domácí i my hráli opatrně a ze zabezpečené obrany, hrálo se hlavně u mantinelu a s minimem šancí. Bylo to z obou čekání na chybu soupeře, domácí nakonec z minima vytěžili maximum,“ ohlíží se za víkendem kapitán SK Jihlava Petr Král. Ten také přiznal, že hostům příliš nesvědčil asfaltový povrch hřiště.

I přes zklamání z výsledků ocenil Král jihlavské fanoušky, kteří vážili dlouhou cestu a v hledišti sudoměřické publikum zastínili. Do rozhodujícího duelu nemůže jít vítěz základní části s jiným cílem než vyhrát a získat trofej pro vítěze skupiny Morava jih.

Doma jsme letos vše vyhráli a chceme vyhrát také tento zápas roku. Doufám že bude opět plný stadion a předvedeme úplně jiný hokejbal. Dáme do toho vše, máme motivaci v podobě titulu pro Lukáše Koudelku,“ připomíná jihlavský kapitán nedávno tragicky zesnulého bývalého spoluhráče.

SK Sudoměřice - SK Jihlava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: Balát.

SK Sudoměřice - SK Jihlava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: Hujsa.

Stav série: 2:2.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Jonák

Štítky SK Jihlava, hokejbal, druhá liga, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava slavit druholigový titul zatím nemohou, v Sudoměřicích dvakrát těsně prohráli. Rozhodne se v sobotu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.