Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihlavanům se závěr základní části Superligy nadmíru vydařil, ve čtvrtfinále narazí na pražské Predátory

Zatímco podzimní část celostátní Superligy zastihl jihlavskou reprezentaci v kolísavé formě, o to silnější měla finiš základní části. Tým z Vysočiny si naposledy vyšlápl na Blanensko, kterému uštědřil debakl 8:2. I díky tomu skončil ve východní skupině na druhém místě a ve čtvrtfinále Superligy se utká s Predátory Praha.

S jarní částí Superligy musejí být v Jihlavě zatím nadmíru spokojeni. Vždyť v dubnu nejprve těsně porazili mnohonásobného mistra republiky z Brna, aby opět v domácím prostředí zvítězili i nad aktuálně vedoucím týmem východní skupiny Olomoucí. Naplno pak svoji formu ukázali v pondělí v Boskovicích, kde hraje svoje domácí zápasy další špičkový tým Blanensko. Moravané, kteří pro získání jistoty čtvrtfinále potřebovali vyhrát, proti Jihlavě tvrdě narazili a prohráli 8:2.

Jihlavané se dostali rychle do dvougólového vedení, když se prosadil Plichta a do nesprávné sítě domácí Koudelka. Blanensko ale do poločasu srovnalo po brankách Paděry a Kršky. Po obrátce ale otevřela jihlavská gólová stavidla. V prvních dvou minutách druhého poločasu se dvakrát zaskvěl Svoboda, na kterého navázal opět Plichta, dvakrát Votoupal a na závěr Míča.    

„Zápas proti Blanensku musím hodnotit jednoznačně kladně,“ je spokojený trenér jihlavského výběru Ondřej Lapeš, jehož tým prý utkání zvládl přesně podle toho, jak si řekl v rámci přezápasové přípravy. „Blanensko nastoupilo v nejsilnější možné sestavě v poli. Proto beru vysokou výhru jako výsledek, který nás dostal na druhé místo východní skupiny a zároveň nám zvedl sebevědomí do dalších zápasů,“ dodává Lapeš.

Jihlavský tým do podzimní části soutěže vstoupila třemi výhrami, poté však zaznamenala několik těsných proher. „Většinou byly ale výkony v pořádku, akorát jsme měli méně štěstí nebo kvality v zakončení. Vyrovnané zápasy jsme nedokázali přetavit ve tři body a o branku prohráli nebo přišly o body v samém závěru,“ ohlíží se zpět Ondřej Lapeš

Jarní část už byla jiná káva. Jihlava vítězně zvládla těžké zápasy s Brnem a Olomoucí a následně vyplenili i Blanensko. „Poslední tři zápasy jsme podle mě zvládli skvěle. Jak herně, tak emočně. Zároveň jsme si zvedli již zmiňované sebevědomí a ukázali si, že můžeme porazit každého,“ těší trenéra.

Jarní výsledky katapultovaly reprezentaci Jihlavy na druhé místo východní skupiny, což jí dává lepší výchozí pozici pro čtvrtfinále (které se hraje na dva zápasy), protože hraje odvetu v domácím prostředí. „Ve čtvrtfinále se utkáme s Predátory Prahy, se kterými jsme se nikdy neutkali. Proto je těžší se na soupeře připravit. Nicméně si myslím, že teď máme tým, který je dobře nastaven a schopen porazit každého,“ věří svému týmu Lapeš, který míří k metám nejvyšším: „Celkovým cílem je dostat se do superfinále. Takový cíl ale mají určitě všechny týmy,“ uzavírá s úsměvem.

Jihlava hraje první čtvrtfinálový zápas 9. května v Klecanech u Prahy, odveta je pak v plánu 14. května od 20 hodin v Jihlavě na hřišti v ulici na Stoupách.

Ohodnoť článek

Foto Malá kopaná Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavanům se závěr základní části Superligy nadmíru vydařil, ve čtvrtfinále narazí na pražské Predátory | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.